V porne je to pravidlo a priznajme si, že nás mužov to dostáva do siedmeho neba. Ak počas sexu sladko stoná rozkošou, naše ego rastie a sme presvedčení, že sme podali výkon hodný vystavania oltáru a pravidelnej obety. Hlučný sex však môže znamenať aj presný opak toho, za čo ho automaticky považujeme.
Britka Gemma Wale si v roku 2015 odsedela dva týždne za priveľmi hlučný sex. Súd na podnet nespokojných susedov rozhodol, že jej hlasné prejavy slasti sú antisociálnym správaním. Či si po tejto skúsenosti počas sexu zapcháva ústa, nevedno, no rozhodne si viacero z nás určite povedalo, že to musela byť naozaj divoká jazda. Avšak Gemma môže byť len obeťou spoločenských stereotypov. Vedci prišli na to, že hlučné prejavy pri sexe nie vždy odrážajú kvalitu aktu.

Keď nie je hlučný sex slasť

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Love, sex and orgasm (@lovesexorgasm),


Skupine žien bol predložený dotazník so zopár jednoduchými otázkami o ich hlučných prejavoch pri orgazme. Páni, pre istotu sa posaďte a pripravte sa na to, že vám výsledky poriadne zrazia ego. Najmä ak vám posledných pár mileniek v posteli vrešťalo, až ste potrebovali štuple do uší. Prvá zlá správa je, že štatisticky väčšina žien dosahuje orgazmus počas predohry, nie počas samotného aktu. Ak teda okolo orgazmu vrieska ako pavián na hory, zrejme to len hrá. … ale späť k výskumu. Zo skúmanej vzorky odpovedalo 66 % žien, že pri orgazme sú hlučné len preto, aby sa ich milenec skôr spravil. A funguje to. Až 87 % vraj stoná len preto, aby on mal pocit, že podal výkon. Nie malá skupina tiež uviedla, že hlučnými prejavmi slasti maskujú nudu alebo bolesť spôsobenú aktom. Celkom studená sprcha, čo poviete?

Vy radšej potichu


Zrátané, podtrhnuté, pre drvivú väčšinu žien nie je stonanie prirodzená reakcia na slasť počas sexu. Stonajú, pretože si myslia, že sa to od nich očakáva alebo chcú hlukom niečo maskovať. Keď sa výskumníci pýtali, či majú ženy záujem o to, aby muži ako reakciu na príjemné pocity počas sexu vydávali vokálne prejavy uspokojenia, dámy sa jednohlasne zhodli, že o to nestoja.
Prečo sa vytvoril spoločenský stereotyp o tom, že ku kvalitnému ženskému orgazmu patrí zvuková kulisa otriasajúca základmi vojenských protiatómových krytov? Psychológovia ponúkli teóriu, že by malo ísť o akúsi kontrolku šikovnosti milenca. Predviedli ste divadlo, ktoré stojí za povšimnutie? Zaspieva vám. Boli ste slabý? Trpte pod tiahou nekonečného ticha! Z tejto teórie sa ľahko odvodí aj vysvetlenie, prečo je silnejšej časti populácie tolerovaný nehlučný priebeh akcie. To, či sa nám páčilo, sa dá veľmi ľahko overiť.

Viac sa dočítate v septembrovom BREAKu…

Mohlo by vás zaujímať:
Stavíme sa, že dnes bude obed u Vietnamca!