Utekajú ti bez okuliarov bedmintonové košíky, čísla v práci sú rozmazané a čítanie Breaku už tiež nie je to, čo bývalo? Tak prejdi zo stredoveku do nášho storočia a začni uvažovať nad laserovou operáciou očí.

Laserová operácia očí

Zdroj: Bigstock.com

Pri športovaní ani pri práci nie je ideálne žmúriť ako „krtek” a snažiť sa dešifrovať, na čo sa pozeráš alebo kedy ťa lopta trafí do hlavy. Okuliare a šport, to je kapitola sama o sebe. Ak si niekedy videl športovú nehodu s okuliarmi, odvtedy sa asi radšej na futbale orientuješ hmatom. Stále sú v hre kontaktné šošovky, hovoríš? Ale isteže, ak ti nevadí pchať si prsty do očí, len pokračuj. Pre nás ostatných sú tu spoľahlivé laserové operácie očí. Teraz ale príde záludná otázka… prečo majú niektorí oftalmológovia (to sú tí doktori v očných klinikách – vidíš, niečo si sa naučil!) okuliare, keď sú tieto operácie také super?

Laserová operácia očí nie je pre všetkých

Je to tak. Aby si si mohol dať operovať zrak, musíš patriť medzi percento vyvolených. Vysoké percento. Vlastne by sme to mohli otočiť: aby si si NEmohol dať operovať zrak, musíš patriť k istému percentu obyvateľstva, ktorému zdravotný stav neumožňuje laserovú operáciu očí.

Na to však slúžia vstupné prehliadky, ktoré ti povedia viac. Po takejto prehliadke zistíš, či je s tvojimi očami všetko OK, okrem toho, že si slepý ako had a pokecáš s lekárom o najvhodnejšom type operácie.

Laserová operácia očí

Zdroj: Bigstock.com

Športovci a laserová operácia očí

Keď sme už začali s tým športom, tak si povedzme aj pár príkladov. Športovci musia mať zrak tip-top. Ak by laserové operácie nefungovali, tak ich nepodstupujú. Skús si pozrieť túto očnú kliniku a jej referencie. Vyzerá to, že majú medzi športovcami monopol, v ich referenciách nájdeš spokojných pacientov ako Vladimíra Országha, Riša Pánika, Clébera Nascimenta da Silvu alebo Kristínu Kučovú. Hokej, futbal, tenis, všetko vrcholoví športovci. Klinika má zjavne dobré meno aj v zahraničí, jej služby využili aj Michael Ty Wishart, ktorý pôsobil v zámorskej NHL, alebo rakúsky reprezentant vo vzpieraní Ferdinand Pollinger.

A keď môžu oni, prečo by si nemohol aj ty? Možno nie si taký úspešný, bohatý alebo pekný, ale aspoň môžeš vidieť ako títo ľudia!

Mohlo by vás zaujímať:
Zabudnite na nudný domov: Bývajte štýlovo aj vy!