Raper Mac Miller mal už dlhšie obdobie problémy s drogami. Mal to byť aj dôvod rozchodu so speváčkou Arianou Grande. Práve ich odlúčenie raper pravdepodobne nezvládol. Rozlúčil sa ale s veľkou gráciou.  Pred časom vydal dosku, na ktorej je vidieť poctivú prácu. Dva roky ťažkej driny na novej doske sa vyplatilo.

Americký hudobník Mac Miller prišiel s novým albumom Swimming a po oproti štyrom predošlým vo väčšine skladieb dominoval ako interpret.

Raper Miller ako ťahúň

Len podpornými vokálmi mu pomáhajú skvelí interpreti ako Snoop Dogg či Dâm-Funk. V každej piesni chce Mac niečo povedať a badať, že tým úspešne zabojoval proti prvoplánovosti. Vidieť to napríklad v skladbe Self Care, v ktorej klipe je spevák zavretý v truhle a rapuje o svojom živote. Za tri týždne sa počet pozretí klipu na YouTube vyšplhalo na viac než 12 miliónov.

Tóny a verše

Spevák kombinoval raperské sekcie so spievaním a miešal tak svoj melodický barytón s tými najrezonujúcejšími veršami, ktoré môžete v súčasnom rape počuť. Na trinástich piesňach cítiť najmä silné produkčné zázemie.

Veď sa na nich podieľali také mená ako J. Cole, Flying Lotus či Alexander Spit. Album zbiera ovácie za ováciami a množstvo pozitívnej kritiky aj od ľudí, ktorí bežne do subžánrov hip-hopu nezavítajú. „Nový album Maca Millera je efektívny, návyková a poetická autobiografia,“ píše napríklad o novom počine magazín Variety. My mu prajeme, nech odpočíva v pokoji!

Titulné foto: youtube

Mohlo by vás zaujímať:

Gorillaz a ich divočina