Mila Kunis a Kate McKinnon (známa najmä zo skvelej šou Saturday Night Live) v novej akčnej bláznivej komédii stvárňujú nerozlučné kamarátky po tridsiatke, ktoré nemajú príliš šťastie v partnerských vzťahoch.

Zamotané vzťahy a akcia

Najmä tmavovlasá Audrey ukončila vzťah s tajomným Drewom (Justin Theroux), ktorý sa pred ňou neustále uzatváral. Dôvod ale nie je nevera, ako si Audrey so svojou kamarátkou Morgan mysleli. Je totiž elitný špión, po ktorom idú všetci agenti a zabijaci sveta. A nechcú nič menšie ako jeho krk. Obe roztržité urozprávané kamarátky sa do tohto smrťou nasiaknutého chaosu jednoducho pripletú. Scény plné zvratov, naháňačiek a vtipných absurdít nás teda neminú. Nie ste napríklad zvedaví, akým spôsobom dokáže mučiť svojich zajatcov ruská baletka?

Režisérka Susanna Fogel nemá s podobnými filmami žiadnu skúsenosť a ide len o jej druhú celovečernú snímku. Jej prvotina Life Partners, zo života dvoch blízkych kamarátok, ju dobre pripravila na zaujímavé interakcie medzi duom rôznorodých žien. O to viac, že si sama píše aj scenár, takže o vtipné dialógy umne zasadené do jednotlivých scén určite nebude núdza.

Vtipná jazda

„Chcela som konečne natočiť nejaký poriadny adrenalínový akčný film. Samozrejme, nezanevrela som na rozvoj vzťahov hlavných hrdiniek, a to je podľa mňa najdôležitejší aspekt snímky, samozrejme, spolu s humorom,“ povedala režisérka filmu Susanna Fogel.

O drsnú akčnú stránku pre uši sa postará ostrieľaný skladateľ Tyler Bates, ktorému nie sú cudzie hlavne vážnejšie zabijacké rytmy v snímkach ako Atomic Blonde či trilógia John Wick.

V každom prípade nás čaká bláznivý akčný komediálny road trip po metropolách Európy, ktorý má ambíciu uvoľniť a pobaviť. Či sa mu to podarí, uvidíme 23. augusta, kedy snímku prinesie do našich kín Forum Film SK.

Viac sa o tomto filme dozviete v augustovom čísle magazínu BREAK.