Na scénu prichádza prebudené monštrum z praveku. Obrovský žralok, ktorý stúpa na povrch a má veľký hlad! Technológie nás ženú stále dopredu. Aj vďaka nim zisťujeme, že i na našej planéte je stále čo objavovať. Mariánska priekopa už dlhšie lákala vedcov preskúmať jej hlbiny a zistiť, čo sa skrýva v jej útrobách.

Monštrum má hlad

Taký zámer mal aj kapitán podmorskej stanice Taylor (Jason Statham), no z tajomnej priekopy sa vynorilo niečo, čo si doteraz nevedel ani predstaviť. Obrovský žralok megalodon, prehistorická paryba, ktorá okamžite zaútočí na stanicu. Jej ďalšou zastávkou je pobrežie plné ľudí. Dokáže Taylor tohto giganta zastaviť?

Tvorcovia veľmi umne pracujú s vedeckou hypotézou, že podobné monštrum, ktoré pred miliónmi rokov brázdilo oceány, stále mohlo donedávna žiť v morských hĺbkach, podobne ako oveľa menšia ryba Latiméria divná, ktorá tiež žila v praveku a jej druh dodnes nevyhynul. Presne túto uveriteľnú myšlienku nám vnukol režisér Jon Turteltaub (Kid, Čarodejov učeň, Honba za pokladom Templárov). Ide o jeho prvý hororový triler, a tak na prvoplánovosť snímok ako Deep Blue Sea či Otvorené more môžeme dúfajme zabudnúť.

Čeľuste ako vaša hlava

Možno budeme mať pri sledovaní obrovského megalodona podobné zimomriavky, aké nám spôsobil Steven Spielberg svojimi Čeľusťami.

Tvorcom sa to môže podariť aj vďaka veľmi dobre napísanej knihe MEG: Novela o hlbokom terore od spisovateľa Stevea Altena, podľa ktorej sa písal scenár. „Chcel som natočiť film, ktorý je postavený na vedeckých základoch, ale vložil som doň aj prvky situačnej komédie a blockbusterovej akcie, aby oslovil čo najviac ľudí,“ povedal pre americké médiá režisér Jon Turteltaub. Či sa mu to podarilo ste sa už mohli presvedčiť v od dnešného dňa (9. augusta), kedy sa monštruózny žralok ocitol v našich kinách.

Titulné foto: Continental

Mohlo by vás zaujímať: 

Sicario a besnenie kartelov