Pri počúvaní nového albumu ikony metalistov je hneď jasné, prečo Davis tak dlho pracoval na svojej sólovke. Snažil sa totiž odlíšiť od hitov, ktoré naspieval s kapelou KORN. A div bol sa svete, podarilo sa mu to. Samozrejme, Black Labyrinth pripomína Davisove kreácie z minulosti, no pridáva tu nové zvuky nástrojov, melódie a nebojí sa experimentovať.

Jonathan Davis valcuje

Dokonca v skladbe What It Is sa nebojí prejsť aj do tvrdého rocku, nasiaknutého popovými melódiami. Davis stavil na chytľavé silné refrény, ktoré zaznejú aj v skladbách The Secret a Basic Needs. Jonathan si vybral k spolupráci aj skvelých hudobníkov. Gitarista z Limp Bizkit, Wes Borland a hudobník z Korn, Ray Luzier sa do partie s Davisom skvele hodili. Frontmana kapely Korn ste si mohli užiť ako „predskokana“ Ozzyho Osbourna na skvelom júnovom koncerte v Prahe.

Vydarený koncert

Aj tam dokázal, že jeho muzikálna aura žiari aj bez legendárnej kapely. „Mojou inšpiráciou pre tvorbu tohto albumu bolo náboženstvo, konzumná spoločnosť, apatia a parapsychológia,“ vyjadril sa o svojej prvotine Davis. Tieto námety ho teda inšpirovali k niečomu, na čo svet tvrdej muziky bude ešte dlho spomínať. A možno nie len svet hudby. Mnoho odborníkov sa vyjadrilo, že jeho skladby sú ako stvorené pre svet strieborného plátna. Takže je možné, že čoskoro jeho skladby začujeme v nejakom nadupanom akčnom filme. Alebo skôr thrilleri, či horore?

Titulné foto: Milwaukee Journal Sentinel

Mohlo by vás zaujímať:

Editors sú stále na vrchole