Pohodová melanchólia v novom albume The Now Now víťazí, to už nejaký ten piatok vieme. Frontman Damon Albarn a výtvarník Jamie Hawlett totiž už nepôsobia so svojimi kreslenými rebelmi tak originálne ako pred rokmi a tak v najnovšom albume vyšli do popredia najmä s hudobnou stránkou.

Teraz, jedine teraz

Nová doska je akousi spoveďou zakladajúceho člena Gorillaz. Damon sa viac ako kedykoľvek predtým ponoril do textov a odhaľuje svoje úzkosti a sklamania.

Melanchólia však v albume nepôsobí tuctovo, skôr vás dokáže preniesť do sveta tohto hudobníka, čo je skvelé.

Samozrejme, autori sa pohrali aj s dlhoočakávanými klipmi, ktoré sú vizuálne pôsobivé. V klipe Humility napríklad hosťuje aj známy komik a hudobník Jack Black. Táto skladba je ozdobou nového albumu, chytľavá, pohodová a nadčasová.

Jemné ohliadnutie

Trošku staršie hity pripomínajúce song Hollywood, kde sa pripojil aj Snoop Dogg či Jamie Principle, taktiež zapadnú do novej dosky.

Podobne aj inštrumentálna pieseň Lake Zurich, ktorá vniesla do albumu pohodový retro disco štýl. Je naozaj paradoxné, že na takom pohodovom a hĺbavom albume pracovali títo Briti menej než na všetkých ostatných. Ak vás zaujíma aj ich prepracované živé vystúpenie, navštívte 9. augusta festival v maďarskom Szigete. Gorillaz predvedú svoju najnovšiu návykovú melanchóliu o 21.30 h na hlavnom pódiu.

Titulné foto: youtube

Mohlo by vás zaujímať:

Moderné poňatie techna