Milujete päťhviezdičkové hotely, michelinské reštaurácie, all inclusive a luxusné rezorty? Tak toto nie je nič pre vás. Vybrali sme päť destinácií, ktoré sú pochuti tým, ktorí milujú balansovať na hrane života a smrti. Toto sú skutočné adrenalínové dovolenky!

Hora Hua, Čína

Majestátna hora Hua na severozápade Číny ponúka bohaté kultúrne dedičstvo. Na jej svahoch nájdete chrámy a množstvo iných náboženských stavieb. Má to však jeden háčik. Aby ste sa k nim dostali musíte prekonať úzky drevený chodník, ktorý už na prvý pohľad pamätá storočia. Chodník je upevnený do takmer  zvislej steny hory a o zábradlí môžete len snívať. Na pridržanie sa slúžia reťaze, ktorých kotvenie je mierne povedané pofidérne. Jeden zlý krok a letíte desiatky až stovky metrov smrti do otvorene náruče.

Vojnové zóny, kritické oblasti

Holiday Inn Beirut. 8/12/2007 Less than a year after its grand opening in 1974, the Holiday Inn Beirut was turned into a war zone by the outbreak of the Lebanese Civil War. Different groups fought – room by room, floor by floor – to control the hotel over the course of the war for its strategic and symbolic significance. It has never been demolished or rebuilt. . . . . . . #holidayinn #beirut #holidayinnbeirut #battleofthehotels #lebanesecivilwar #grittyside #kings_abandoned #abandoned #abandonedplaces #abandoned_junkies #urbanexploration #abandon_seekers_ #abandoned_addiction #sombrexplore #abandoned_excellence #all_is_abandoned #ig_abandoned #abandonedphotography #urbexphotography #itsabandoned #urbexplaces #urbex #chandelier #missingchandelier #abandonig #lebanon🇱🇧 #lebanon #warzone #warzonetour #ramptoerist

Príspevok, ktorý zdieľa D. Varè (@ultimazembla),


Väčšinu z nás pri pomyslení na čas strávený vo vojnovej zóne len prebehnú zimomriavky a v duchu poďakujeme za mier. Sú však aj takí, čo si adrenalín dobrovoľne pomasírujú výletom presne na takéto miesta. Cestovná kancelária War Zones Tours je projektom bývalých vojenských špecialistov, ktorí strávili roky svojej vojenskej kariéry v tých najnebezpečnejších kútoch sveta. A s úsmevom na tvári vás zoberú do Iraku, Beirutu či Somálska. Stačí, aby ste pozbierali dostatok odvahy alebo boli dostatočne šialený.

Diablov bazén, Viktóriine vodopády, Zambia

Viktoriine vodopády sú najväčšími vodopádmi planéty. Ročne ich prídu obdivovať tisíce turistov. Avšak len maá hŕstka nájde odvahu okúpať sa v takzvanom Diablovom bazéne. Toto miesto sa nachádza tesne pri zlome, kde rieka Zambezi prepadá cez skalný útes a mení sa na vodopád. Bazén je od priepasti oddelený len pomerne tenkou skalnou stenou, ktorá je naviac extrémne šmykľavá. Tí najodvážnejší neváhajú sadnúť na jej okraj a hompáľajúc nohami nad vodopádmi si užívať jedinečné výhľady na krajinu.

Teritórium tornád, Oklahoma, USA


Tornáda sú považované za najnebezpečnejšie prírodné katastrofy. Ak nie ste meteorológ so zameraním na extrémne počasie, asi nemáte veľa dôvodov riskovať približovaním sa k nim. Jedine, že by ste boli milovníkom adrenalínu a mali zbytočných pár tisíc eur na účte. V takomto prípade vás Extreme Tornado Tours s radosťou zoberú na tú najbližšiu prežitelnú vzdialenosť. Sezóna začína v apríli, končí v júli.

Death Road, Bolívia

Cesta smrti v Bolívií prezrádza všetko už len svojím menom. Trasa z La Plaz do Coroico zabije ročne stovky vodičov. Znížená podchodná výška, miestami len 3,6 metra šírka cesty, teda pruh len v jednom smere, žiadne zvodidlá, no najmä obmedzená viditeľnosť kvôli hmle a dažďu sú jazdné podmienky, ktoré vás s najväčšou pravdepodobnosťou dovedú priamo do pekla. Jazdu však mnohí považujú za vzrušujúcu. Ak chcete risk ešte znásobiť, vyberte sa na cestu horským bicyklom.

Mohlo by vás zaujímať:
Radovánky v Tel Avive

Titulná foto: defense.gov