Zvláštny, trinásť-poschodový hotel vedie manažérka Jean Thomas, ktorej nikto nepovie inak ako Sestra (Jodie Foster) Pomocou štedrých dotácií gangstera Wolfkinga (Jeff Goldblum) sa stará o pohodlie gangsterov, ktorých ukrýva. Proste územie v hoteli je také malé Švajčiarsko.

Hotel Artemis plný noviniek

Capo však bude chcieť, aby Jean porušila pravidlá a vydala im zločincov, ktorí mocného gangstra okradli. Dobyje Wolfking vlastnú pevnosť?

Po päťročnej odmlke konečne vidíme Judie Foster na striebornom plátne a to v úlohe ktorá má ďaleko od jej bežných útloctných alebo bezradných postáv. Autoritatívna Sestra je presne tá úloha, ktorou chce Jodie znova nakopnúť svoju kariéru. A prečo by jej to nevyšlo. Taktiež Jeff Goldblum sa chce vymaniť so sebaparodujúcich rolí, alebo z tieňa svojej najslávnejšej postavy doktora Malcolma z Jurksého parku. Lákadlom pre nás chlapov je určite alžírska kráska Sofia Boutella, ktorú poznáme s filmov Kingsman či Múmia.

Scenár nadovšetko

Akciou a predovšetkým napätím nabitý film by však nemal byť len bezmyšlienkovitým apelom na nenáročného diváka. Režisérom snímky je totiž Drew Pearce, ktorý je síce nováčikom na režisérskej stoličke no vie skvelo písať scenáre (Iron Man 3). A tentoraz si odkrútil oboje role. Už z prvých ukážok vidíme, že s dialógmi sa poriadne pohral.  Či ale naozaj dokázal originálnym scenárom a réžiou zabodovať uvidíme už 29. júla, kedy má  Hotel Artemis u nás premiéru.

Titulné foto: Magic Box.

Mohlo by vás zaujímať:

Horory nie sú len výmyslom