Ak nevlastníte konzoly PS4 alebo ste zatiaľ neprepadli videohrám no svet kyberpunku vás fascinuje, skúste spraviť výnimku. David Cage je tvorca, ktorý vás dokáže ponoriť do zaujímavého sveta androidov a futuristického mesta.  David tento šéf štúdia Quantic Dream (Heavy Rain, Beyond: Two souls) vytvoril vďaka svojim adventúram z budúcnosti dieru do sveta videohier. A to aj napriek tomu, že predchádzajúce tituly sa nevyhli kritike od hráčov. Tí sa sťažovali na to, že majú skôr pocit, akoby sa dívali na film, ktorý len občas môžu ovplyvniť.

Detroit: Become Human a vaše rozhodnutia

 Tentoraz je to však inak. Budúcnosť v roku 2038 vás zavedie k trom hrdinom – androidom, ktorí žijú odlišný život, alebo ak chcete, boli stvorení na iný účel. A tu sa každá postava v každej jednotlivej situácii rozhoduje podľa toho, ako chcete vy. Rozuzlenie jej príbehu má preto niekoľko vyústení. A to je priam skvelé. Slobodu rozhodovania si konečne užijete naplno. Rozhodovať sa môžete medzi tromi robotickými hrdinami.

Rozmanití hrdinovia

Prvým z nich je Kara, bežný android typu AX 400, ktorý sa postupne stáva plnohodnotným členom rodiny. Zvláda domáce práce, rozpráva tromi stovkami jazykov a v databáze má 900 rozprávok. No hlavne je na blízku vždy, keď je v rodine niečo naštrbené. Nový typ androida je Marcus, ktorý robí opatrovateľa staršiemu umelcovi na invalidnom kresle. Zaujímavý je i tretí hrdina. Ide o detektívneho androida RK 800 Connora, ktorý vás, naopak, zavedie do špinavých ulíc Detroitu budúcnosti, ale i na hlavnú policajnú stanicu, kde sa často stretáva s nevôľou svojich „kolegov“.

Titulné foto: E3

DETROIT: BECOME HUMAN
Platforma: PS4
Žáner: Adventúra
Vývojár: Sony/Quantic Dream

Mohlo by vás zaujímať:

Boh vojny tiahne na sever