Piatkový deň sa vďaka spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom niesol v znamení vzdelávania s cieľom priviesť študentov k novým technológiám. Študenti sa taktiež mohli zúčastniť sprievodného turnaja, ktorého víťazi získali istý postup na Orange Y-Games 2.0. Víkend už tradične ovládli tí najlepší slovenskí a českí hráči, ktorí si zmerali sily v hrách CS:GO, DotA2, League of Legends, Hearthstone, Clash Royale, FIFA18 a NHL18. Po napínavých zápasoch sme spoznali víťazov jednotlivých hier, ktorí si domov odniesli viac ako 8500 eur.

Počas celého podujatia si návštevnici mohli užiť skvelý sprievodný program na 3 pódiách zameraných na technológie, hry, cosplay a fanart. V Y-TECH EXPO časti podujatia na divákov čakali herné zóny známych spoločností Alienware, Asus ROG,Samsung, HP Omen a Lenovo Legion, plné skvelých herných zariadení. VR zariadenia a plošiny umožnili návštevníkom spoznať novú dimenziu hrania a vo večerných hodinách si návštevníci mohli užiť premietanie filmov a skvelú open air afterparty.

Orange Y-Games

Orange Y-Games ponúkol aj zábavné rozhovory a exhibičné zápasy známych hostí slovenského a českého internetu, ktorými boli napríklad: Sajfa, Selassie, Naked Bananas, Duklock, Ment, Viktorkaa, Asimister, Donato, Strašil a mnoho ďalších.

Orange Y-Games

Herné zápasy a dianie na podujatí mohli diváci sledovať aj z pohodlia domova prostredníctvom Live vysielania. O moderovanie programu sa postaral skvelý Šorty z rádia Europa2 a dianie zápasov divákom priblížili profesionálni komentátori – Dev1, Czechcloud, Mozilla, Shadeye, Mishkin a mnoho iných.

Cosplay súťaž ako každý rok naplnila priestor pred hlavným pódiom a diváci mohli obdivovať viac ako 20 skvelých herných kostýmov nielen súťažiacich, ale aj medzinárodnej poroty – Ori (Srbsko), Shappi (Poľsko), LUX (Rakúsko), Calssara (Nemecko) a Okkido (Maďarsko). Víťazkou súťaže sa stala nakoniec Sayuri so svojim kostýmom The Hunter z hry Monster Hunter World. Po prvý krát sa na Y-Games uskutočnila aj umelecká súťaž v kresbe a maľbe pod názvom FanArt Challenge. Prvé miesto si na základ diváckych a porotcovských hlasov odniesla Senshi s fanartom Daenerys Targaryen zo seriálu Game of Thrones.

Orange Y-Games 2018 potvrdil svoju vedúcu pozíciu medzi hernými akciami na Slovensku a opäť raz ukázal, že e-sport sa na Slovensku teší veľkej obľube a čoraz väčšej sledovanosti. Veľkú záťaž zvládla aj sieť, cez ktorú “pretieklo” viac ako 14 TB dát a boli v nej použité jedni z najlepších zariadení na trhu od spoločnosti CISCO.

Turnaj Y-Games každoročne odkrýva množstvo nových talentov a nebolo tomu inak ani teraz. Niektoré tímy vznikli doslova len pred pár mesiacmi a dokázali poraziť profesionálov a umiestniť sa na popredných priečkach turnaja. Preto ak patríte medzi fanúšikov hier, určite sa prihláste na Majstrovstvá Slovenska v elektronických športoch a príďte si užiť tento jedinečný festival. Viac info nájdete na fanpage:  www.facebook.com/YGamesSlovakia/

Orange Y-Games

Víťazi: CS:GO
1. miesto – Pyctophobia
2. miesto – Veni Vidi Vici
3. miesto – eSuba

League of Legends
1. miesto – Peleho Paratká
2. miesto – Bloody Devils
3. miesto – Inside Games

Hearthstone
1. miesto – L2P.HiImJozo
2. miesto – Eclot.Matty
3. miesto – JEJBenkoJea

DotA 2
1. miesto – Hippomaniacs
2. miesto – Dogshit
3. miesto – Inaequalis Lutea

Clash Royale
1. miesto – Jess
2. miesto – Synek
3. miesto – Elfkam

FIFA18
1. miesto – Rx
2. miesto – Paralympiakos
3. miesto – Frostiee

NHL18
1. miesto – Maverick´s
2. miesto – Karampička
3. miesto – Slovak Debko

Cosplay
1. miesto – Sayuri
2. miesto – Julianet
3. miesto – Arashi
cena divákov – Optimist cosplay

FanArt Challenge
1. miesto – Senshi
2. miesto – Mr.FREAKE
3. miesto – Charlien

Mohlo by vás zaujímať:
4bajkerky: Zvládli prvý triatlon
Boh vojny tiahne na sever a je návykový