Resuscitácia skomierajúcej série Jurský park sa pred pár rokmi v podstate vydarila. Dostali sme pár odkazov na Spielbergovu prvú návštevu neskrotných dinosaurov na ostrove Isla Nublar a pár jemne prehnaných scén s geneticky upraveným dinosaurom, velociraptormi a obrovským mosasaurom.

Jurský svet a jeho lákadlá

Naši obľúbení hrdinovia z predchádzajúceho dielu sa vracajú. Uvidíme tak hláškujúceho Owena (Chris Pratt) a prudérnu Claire (Bryce Dallas Howard). Dokonca nás čaká aj veľkolepý návrat obľúbeného doktora Malcolma (Jeff Goldblum).

Foto: CinemArt Sk

Tešiť sa isto môžeme aj na nové druhy dinosaurov, tak oprášte staré encyklopédie a poriadne si ich pred premiérou naštudujte. Príbeh určite tvorcovia nevymýšľali príliš dlho a lámali si hlavu nad tým, ako znova dostať hrdinov na ostrov, keďže na každom kroku ich tam chcelo niečo zašliapnuť alebo zožrať. Dôvod na návrat je prostý. Všetkým dinosaurom totiž hrozí opätovné vyhubenie. Na ostrove vybuchla sopka a zanedlho všetko premení na popol.

Záchrana jašterov

Owen sa po krátkom presvedčovaní zo strany Claire rozhodne niekoľko druhov zachrániť pred neodvratnou smrťou. Veď on sám vychovával partičku „mierumilovných“ raptorov, pamätáte… Do režisérskeho kresla sa posadil španielsky tvorca J. A. Bayona, ktorý to s monštrami celkom vie. Veľmi umne natočené fantasy Volanie netvora to len dokazuje. Uvidíme, ako si s novou látkou poradí, a to už 21. júna, kedy Jurský svet do našich kín prinesie spoločnosť CinemArt SK.

Jurský svet: Zánik ríše

Žáner: akčné dobrodružné sci-fi

Réžia: J. A. Bayona

Scenár: Derek Connolly, Colin Trevorrow

Hudba: Michael Giacchino

Hrajú: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jeff Goldblum, Ted Levine, Toby Jones, James Cromwell, B.D. Wong, Rafe Spall, Geraldine Chaplin, Peter Jason

Titulná foto: CinemArt SK

Mohlo by vás zaujímať: