Ekonomický magazín Forbes už tradične zverejnil rebríček TOP100 najlepšie zarábajúcich športovcov roka. Počas toho minulého, 2017, si na najväčší zárobok prišiel 41-ročný boxerista na dôchodku Floyd Mayweather. Zarobil 212,8-miliónov libier, čím za sebou nechal Lionela Messiho s ročným zárobkom 82,9-miliónov libier a Cristiana Ronalda, ktorý za rok 2017 zarobil 80,6-miliónov libier.

I post pictures like this to motivate my haters to get money.

Príspevok, ktorý zdieľa Floyd Mayweather (@floydmayweather),

Írsky MMA bojovník, ktorého v poslednej dobe viac baví konflikt so zákonom než šport, skončil na štvrtom mieste so zárobkom 73,9-milióna libier. Mimochodom Mayweather a McGregor si k umiestneniam vo finančnom rebríčku pomohli navzájom boxerským zápasom storočia. Ten sa zapísal do histórie ako vôbec prvý profesionálny zápas boxu, v ktorom proti sebe nastúpil boxer a MMA bojovník, a Mayweather sa zapísal do histórie športu päťdesiatym víťazstvom v rade, čím sa stal definitívne najlepším boxerom histórie vo svojej váhovej kategórií. Na piatom mieste sa zo ziskom 67,2-milióna libier zastavil Neymar.

Do TOP10 najlepšie zarábajúcich športovcov za rok 2017 sa ďalej dostali basketbalista LeBron James, tenista Roger Federer, basketbalista Stephen Curry, a hráči amerického futbalu Matt Ryan a Matthew Stafford.

Kompletný rebríček TOP100 najlepšie zarábajúcich športovcov za rok 2017

Mohlo by vás zaujímať:
Richard Kemko pôsobí pod najprestížnejším šapito
Ghost stories sa zhmotnia v našich kinách