Vyzeráte so svojou polovičkou ako brat a sestra a už vás pomaly susedia idú nahlásiť za nevhodné správanie? Vedci z Liverpoolu vás upokoja. Robili výskum z dvesto dobrovoľníkmi  kde vyplynulo že väčšina z nich hľadala partnerov s podobnými rysmi.

Hlas a prvý dojem

Američania zas vo vedeckých kruhoch prišli na to, že atraktivita ženy je priamo úmerná s tým, ako moc na začiatku udržiava s potencionálnym partnerom očný kontakt.

Pennsylvánski výskumníci zase objavili, že vaše telo už jednoducho pri prvom stretnutí vysiela signály, či s dotyčnou kráskou budete prežívať citové vzplanutie alebo nie. Na vzorke desiatich tisícov dobrovoľníkov zistili, že prvý dojem je najdôležitejší. Na prvý pohľad vám stačí vedieť vek dotyčnej a či je vlastne vôbec fyzicky príťažlivá až potom sa váš mozog zoznámi s tým akú má „dušu“ (smiech).

Nevera po vedecky

Vedci v Alabame zas nevedeli o čom majú vyprodukovať zaujímavú štúdiu a vyšli na svetlo s poznaním, že čím menej má muž atraktívnejší hlas tým viac je dôveryhodný. Že vraj ak máme sexi barytón, znamená to, že sme promiskuitnejší, alebo aspoň taký majú ženy z nás dojem!

Ale nezabúdajme, že odborníci vedia promiskuitu a závislosť od sexu vedecky vysvetliť. Londýnsky lekár z toho viní naše gény. Jednoducho nevernosť a striedanie partnerov je proste vo väčšine prípadov v genetickej výbave muža.

Tak ako? Aj vy si myslíte, že byť vedcom je občas dosť zábava? (smiech).

Titulná foto: pixabay