Správny džentlmen je vychovaný, pozorný k ženám, štýl a etiketu má v malíčku a je verný tradícií. Avšak, správny džentlmen zároveň nie je staromódny, strnulý ani nudný. Aby sa dodržal balans medzi tým čo áno a čo nie, a aby ste boli stále v kurze, občas sa treba zbaviť zopár otrepaných stereotypov. Naopak, niektoré pravidlá džentlmenov treba dodržiavať stále. Komplikované? Určite áno, my chlapi to v spoločenskom živote rozhodne nemáme jednoduché. Správne ale tušíte, že smerujeme k akémusi updateu toho čo áno, a toho čo nie. Takže!

Na tieto tri oldschool pravidlá džentlmenov rovno zabudnite:

Správny chlap nikdy neplače!
Aj keď od nás spoločnosť očakáva, že budeme neochvejným pilierom, ktorý podrží ľudstvo aj v tom najhoršom a zachráni ho pred skazou, máme city. Dokážeme ich maskovať, teda niektorý z nás, no pod maskou ľahostajnosti to nie zriedka vrie. A ako sa hovorí, každý máme svoju mieru trpezlivosti. Potláčanie emócií a citov môže viesť k nekontrolovaným výbuchom. Hnev, zlosť, či rozdávanie direktov je oveľa väčší problém, ako keď si utriete pár sĺz a poriadne. Neznamená to však, že sa máte rozrevať ako malé decko priamo v reštaurácií, keď vám po dvoch spoločných týždňoch oznámi, že ju to už nebaví.

Ružová je pre dievčatá, modrá pre chlapcov
Spoločnosť sa vyvíja, atmosféra je uvoľnenejšia, stereotypy sa stále viac stierajú, mileniáli sú horší ako teroristi, keď sa povie, že niečo je len pre tú alebo onú skupinu. Najmä keď to tú skupinu čo i len najmenším náznakom môže obmedzovať. Máte na výber. Buď sa na toto extrémne tolerantné zmýšľanie prepnete dobrovoľne alebo vám časom nič iné nezostane. My však odporúčame využiť spoločenské zmeny vo svoj prospech. Ste extravagantnejší v obliekaní sa? Už nemusíte premýšľať nad tým, či vás budú mať za metrosexuála, prípadne vám niekto povie, že tá lososová je výhradne ženská farba. Chcete experimentovať s farbou vlasov, príklad kvôli šedinám? Dnes už len mizivé percento ľudí zareaguje divným pohľadom. V skratke, žite si bez hraníc, dnes je to v móde.

Všetky tie zdvorilostné gestá voči ženám
Mali by ste jej otvárať dvere, púšťať ju prvú, pomáhať pri obliekaní, vymýšľať program, prípadne za ňu vždy zaplatiť. Ak ste si nestihli všimnúť, ženy dnes veľmi rady vystupujú v suverénnych rolách. Otvárať jej dvere? Áno, ak jej tým naozaj pomôžete. Vždy? Riskujete, že na vás vyštartuje s tým, že ju považujete za menej cennú. Púšťať ju prvú? Sú aj také, ktoré vás zvozia za to, že jej chcete pozerať na zadok, alebo sa zle cíti, keď je prvá v miestnosti kde nikoho nepozná. Ak si bundu či kabát zvládne obliecť sama a vy jej pricupitáte na pomoc, hrozí, že vás označí za agresívneho.

A tieto oldschool pravidlá džentlmenov zachovajte:

Myslite a buďte milý
To, že máte odložiť zdvorilostné gestá však neznamená, že sa z vás má stať galgan. Aj keď je dnes feminizmus až v pretlaku, ony stále očakávajú pozornosť. Musíte získať cit na to, kedy byť tradičný džentlmen a kedy sa už džentlmenstvo nenosí. Pustiť ju sadnúť si na posledné voľné miesto v čakárni? Samozrejme, veď toto sa neodmieta! Ak ste očividne prvý pri dverách? Samozrejme, že jej ich otvoríte a podržíte. Rozdiely sú v detailoch!

Slovo chlapa
Keď raz poviete, že niečo spravíte, tak to spravíte. Nech sa doba mení akokoľvek, toto pravidlo je vytesané do kameňa a hotovo. Je to otázkou cti, charakteru, dôvery, čestnosti a hlavnou črtou pravého džentlmena.

Buďte hrdý na to, čo robíte
Dôležité je, aby ste to čo robíte, robili najlepšie ako viete. A to sa vám nepodarí, ak sa budete za svoju prácu hanbiť alebo ju sami budete považovať za podradnú. A verte, že ak to čo robíte takto vnímate, je to dôvod, prečo nie ste tak šťastný a spokojný, ako by ste si priali. Aj keď si to nechcete pripustiť. Ak ste hrdý na svoju prácu, nerozhádže vás ani to, že vaša žena zarába viac ako vy. Ak všetci vaši kamaráti budujú firmy, bohatnú, a vy ste doma na materskej, buďte na to hrdý. Ak vás bude vaše postavenie škrieť, nikdy vášmu dieťaťu nebude 100% otec!

Mohlo by vás zaujímať:
Hypersexualita nie je žiadna nevinná zábava
Šťastný život vám zaručí dobrý sex a kvalitný spánok