Veta „Nemám si čo obliecť!“ ani zďaleka nepatrí len do ženského slovníka. Hoci drvivá väčšina mužov svoje oblečenie až tak neprežíva, najmä pri špeciálnych príležitostiach, ako sú napríklad pracovný pohovor či prvé rande, sa nad ním zamýšľa o trochu viac. Veď prvý dojem sa dá spraviť len raz, no nie? Keď váš prsteník zdobí svadobná obrúčka a vaša žena má navyše vkus, máte eso v rukáve. Ak to tak náhodou nie je, ste na správnom mieste. Čo by vám teda rozhodne nemalo v šatníku chýbať?

1. Džínsy

Dobre padnúci pár či dva v tmavomodrej farbe a máte vystarané nielen na voľný čas, ale pokojne aj do práce. Určite by ste mali siahnuť po klasickom rovnom strihu, ktorý z módy nevyjde asi nikdy a pristane každému typu postavy.

2. Tričká

5 základných kúskov pánskeho šatníka

foto: archív

Jednofarebné, pásikavé, s nápismi… základom je, aby boli z kvalitného materiálu a dobre sedeli. Pri výbere dizjanu by ste mali brať ohľad na svoje zamestnanie, vek a samozrejme aj príležitosť, na ktorú si tričko chcete vziať.

3. Košele

Niekedy si okolnosti vyžadujú niečo viac ako len tričko. Dajte zbohom širokým a neforemným košeliam a siahnite po lichotivejšom slim fit strihu ideálne v bielej, čiernej a modrej farbe. Zabudnite aj na krátky rukáv a náprsné vrecko, to sa už skutočne nenosí!

4. Oblek

Či už si to vaša práca vyžaduje každý deň, alebo nie, každý chlap by mal mať v skrini aspoň jeden dokonale padnúci oblek ideálne ušitý na mieru. Nezabúdajte, nič nie je pre ženy príťažlivejšie ako chlap v obleku!

5. Topánky

Kvalitné kožené poltopánky a jednoduché nadčasové tenisky by mal mať v botníku naozaj každý. S takouto kombináciou v základných farbách ste pripravení naozaj na každú udalosť.

5 základných kúskov pánskeho šatníka

foto: archív

Nemali by ste zabúdať ani na doplnky. Pri ich výbere platí staré známe „menej je viac“. Definitívne sa rozlúčte s gýčovými náramkami, náušnicami a rôzne výrazné zlaté prívesky a podobné ozdoby nechajte radšej na smetisku dejín. Chlap si úplne vystačí s kvalitnými hodinkami a opaskom zladeným s topánkami.

Mohlo by vás zaujímať:
Etiketa džentlmena – 7 vecí, ako sa pripraviť na prvé rande
Prvá večera u vás! Ako na to?