Piaty diel úspešnej série už je na pultoch obchodov nejaký ten piatok ale stále sa ho nemôžeme nabažiť. Besnenie v otvorenom hernom svete a boj proti šialeným zloduchom jednoducho nikdy neomrzí. A to najmä vtedy, ak ide o svet Far Cry.

Far Cry a sám proti fanatikom

Už v piatom diele sa pozrieme do fiktívnej oblasti Hope Country v srdci amerického štátu Montana. Pokojný život vidiečanov tu narúša sekta Eden´s Gate pod vedením šialeného Josepha Seeda.

Vy sa ocitáte v role policajta, ktorý má tohto fanatika s vypracovaným kultom osobnosti zatknúť. Samozrejme, nebude to také ľahké a musíte sa postupne prepracovať k tomu, aby z vás mal strach každý príslušník sekty a nakoniec i jej duchovný vodca. K tomu vám pomôžu tradičné bodné, a najmä strelné zbrane, ktoré dokážu narobiť poriadny zmätok. Presne tak, veď je to Far Cry.

Nekončiaca zábava

Prečo si neuloviť medveďa bazukou alebo zájsť si pochytať ryby granátometom, či sa len tak preletieť na helikoptére nad základňou, ktorú o chvíľu obsadíte? Novinkou je rozdelenie obrovskej plochy na tri regióny, ktorým vládnu hlavní „sektári“. Každý z nich má iný kolorit krajiny, zloduchov, a tak sa aj mení možnosť ich odstavenia. Herní vývojári sa, chvalabohu, zbavili otravného lozenia po vežiach, ktoré poznáme z minulých dielov.

Nie ste ani závislí od lovenia zveri. Veľmi zábavná je kooperácia so živým hráčom. Takto môžete celú hru prejsť, no nezabúdajte, postup sa v hre ukladá len prvému hráčovi. Hra má niekoľko, najmä grafických nedokonalostí, no pri takej rozsiahlej hre sa niet čomu čudovať. Ťažšie, ale na hernom trhu budete hľadať niečo také zábavné.

Foto: E3