Slovenská reprezentácia svoj úvodný zápas na 82. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Dánsku odohrá proti najemotívnejšiemu súperovi Česku už dnes 5. mája o 20:15. V skupine A nás ďalej čakajú Švajčiari, presne dvadsaťštyri hodín po úvodnom vhadzovaní s Čechmi, teda 6. mája o 20:15. Ďalej sa stretneme s Rakúskom 8. mája o 16:15, Francúzskom 10. mája o 16:15, Švédskom 12. mája o 12:15, Ruskom 14. mája o 16:15 a posledný zápas základnej A skupiny odohráme proti Bielorusom 15. mája o 16:15. Tieto zápasy máme na MS v hokeji 2018 isté.

Dánsko hostí Majstrovstvá sveta v ľadovom hokej vôbec prvýkrát a o kandidatúru sa uchádzalo spoločne s Lotyšskom, ktoré v hlasovaní celkom jednoznačne porazilo. Tohtoročný turnaj je rozdelený do dvoch základných skupín A a B. Zápasy skupiny A sa odohrajú v Kodani v multifunkčnej Royal Arene s kapacitou 12 500 divákov. Tímy zo základnej B skupiny odohrajú zápasy v Jyske Bank Boxen v meste Herning s kapacitou 11 000 divákov. Multifunkčný športový štadión otvorili roku 2010.

Skupina A: Rusko, Švédsko, Česko, Švajčiarsko, Bielorusko, SLOVENSKO, Francúzsko, Rakúsko.

Turnaja sa zúčastní 16 družstiev, v základnej skupine rozdelených do skupiny A a skupiny B. Z každej skupiny postupujú štyri najlepšie tímy do štvrťfinále. V ňom sa stretne prvý z A skupiny so štvrtým z B skupiny, druhý z A s tretím z B, a naopak. Víťazi postupujú do semifinále. Víťazné tímy zo semifinálových zápasov budú bojovať o zlatú medailu, porazení o bronz.
Tímy, ktoré sa v základnej časti umiestnia na posledných priečkach, zostupujú do nižšej divízie a o rok budú bojovať o postup do elity.

Skupina B: Kanada, Fínsko, USA, Nemecko, Nórsko, Lotyšsko, Dánsko, Južná Kórea.

V základnej skupine víťazný tím získava tri body, porazený zo zápasu odchádza bezbodovo. V prípade remízy, sa predlžuje, ak je to potrebné nasledujú samostatné nájazdy. V takejto situácií víťazné mužstvo získava dva body, porazené bod. V prípade, že v bodovacej tabuľke bude po skončení základnej skupiny rovnosť bodov, tímy odohrajú rozhodujúci zápas.

Hymna MS v hokeji 2018

Pre Slovenský tím je tohtoročná méta štvrťfinále, v ktorom sme si poriadne dlho nezahrali. Veľké nádeje tiež vkladáme do nového prístupu kanadského trénera Craiga Ramsayho. Čo môžeme od našich hokejistov ďalej očakávať sa dočítate v aktuálnom BREAKu, ktorý je práve v predaji. Na titulke s hriešne zvodnou Simonou Lieskovskou.

Mohlo by vás zaujímať:
Vlado “Dracula” Moravčík obhájil titul svetového šampióna organizácie Enfusion tvrdým KO!
The Audi Nines: Klaudia Medlová druhá na prestížnych adrenalínových pretekoch