Vedeli ste, že umývaním zubov môžete pomáhať iným ľuďom? Súťaž Chivas VENTURE prebieha na Slovensku už po druhýkrát a tento rok reprezentuje našu krajinu vo svetovom finále projekt Ecoheart. V celosvetovom hlasovaní sa Ecoheart momentálne nachádza na 6. mieste z 27 zúčastnených krajín – pomôžte nám povedať celému svetu, že aj vďaka umývaniu zubov vie tento slovenský startup urobiť svet lepší! Podporte Ecoheart vo svetovom finále a venujte mu svoj hlas.

Chivas VENTURE je prestížna celosvetová súťaž zameraná na podnikateľov, ktorí robia niečo extra pre svoje okolie. Ecoheart vyrába ekologické zubné kefky. Na začiatku celého biznisu bola túžba jeho zakladateľa Romana Kovácsa vytvoriť projekt, ktorého zodpovedný prístup k nášmu okoliu funguje vo viacerých leveloch. Nielenže priamo šetrí životné prostredie, a venuje časť svojich ziskov ďalším komunitným projektom, ale najmä inšpiruje ľudí aj pri takej každodennej činnosti, akou je umývanie zubov. Snaží sa, aby sa na chvíľu zamysleli nad tým, ako môžu aj oni prispieť k zlepšeniu sveta, v ktorom žijeme.

Ecoheart tvoria dvaja ľudia. Zakladateľ spoločnosti Roman Kovács a co-owner spoločnosti Štefan Maceják. Štefan sa prednedávnom zúčastnil biznis akcelerátora v anglickom Oxforde, kde spolu s ďalšími finalistami Chivas VENTURE strávili intenzívny týždeň plný konzultácií s profesionálmi, ktorí im radili, ako posunúť svoju biznis o level vyššie.

Prečo ste sa zapojili do súťaže Chivas VENTURE?
Prišlo nám to ako dobrá iniciatíva, ktorú sme sa rozhodli vyskúšať. A podarilo sa☺ Sme veľmi vďační, že sme mali túto príležitosť.

Prekvapilo vás niečo počas akcelerátora v Oxforde?
Áno. Ľudia, ktorý nám prednášali boli úžasní odborníci a pre mňa to bola neskutočná skúsenosť. Byť mladší, idem tam študovať.

Odporučili by ste podobnú skúsenosť aj iným firmám? Prečo?
Určite áno. Je to nová dimenzia skúseností, priateľstiev a možností pre rozvoj našej spoločnosti ako aj pohľadu na svet.

Ecoheart podporil už viacero projektov. Ktorý bol pre vás niečím výnimočný?
Freefood je projekt, pri ktorého zrode sme stáli a preto ho radíme medzi najúspešnejšie, ktoré sme podporili. Podarilo sa oživiť myšlienku, ktorá pomáha ľudom na jednej strane a poukazuje na to, že prebytok sa da použiť aj lepšie, ako ho len vyhodiť do koša. Popri tomto projekte sme zrealizovali a podporili aj veľké množstvo ďalších sociálnych či environmentálnych projektov.

Čo plánujete v Ecoheart v najbližšej budúcnosti?
Spustenie výroby je na spadnutie. Po jej úspešnom nastavení sa chceme venovať rozširovaniu nášho produktového portfólia v oblasti ústnej hygieny.

Pozrite si krátke štýlové video, ktorým slovenský projekt Ecoheart súťaží vo svetovom finále.

V celosvetovom hlasovaní sa Ecoheart momentálne nachádza na 6. mieste z 27 zúčastnených krajín – pomôžte nám povedať celému svetu, že aj vďaka umývaniu zubov vie tento slovenský startup urobiť svet lepší! Podporte Ecoheart vo svetovom finále Chivas VENTURE a venujte mu svoj hlas.