Spider-Man, Ironman, Kapitán Amerika, Thor, Doktor Strange a všetci ostatní hrdinovia zo sveta Marvel Comics opäť prídu baviť davy. Očakávaný tretí diel tímovky Avangers s podtitulom Infinity War nás zavedie do dlho avizovaného boja s mocným titánom a neporaziteľným zloduchom Thanosom.

Avengers a ich armáda

Postaví sa mu armáda tajomnej Wakandy pod patronátom Čierneho pantera, pozostatok ľudu z Asgardu, mocný Hulk, ešte mocnejší Vision alebo podivná skupinka vesmírnych nomádov zvaná Strážcovia galaxie. Jednoducho postavami bude film len hýriť a ak ste nevideli všetky predošlé samostatné filmy prezentujúce jednotlivých hrdinov, budete pravdepodobne mierne zmätení.

Titánom Thanosom nie je radno sa zahrávať. Foto: Saturn

Režisérska dvojica Anthony a Joe Russoovci ale už v poslednom diele Kapitána Ameriky dokázali, že s viacerými postavami vedia narábať tak, aby ľudia neodchádzali v pomykove z kín.

Multiverzum a množstvo liniek

„Baví nás pracovať s mnohými hrdinami a prezentovať ich rôznorodý pohľad na svet. Dokážeme to spracovať tak, že príbeh sa nerozkúskuje, ale ponúkne komplexnú, rôznorodú perspektívu,“ povedal režisér Anthony Russo. Pritom ide o rekordný počet kladných hrdinov na filmovom plátne. Veď stopáž 154 minút už naznačuje mnoho.

Celý film sa však nebudeme dívať len o uskutočnenie Thanosovho zákerného plánu pozbierať tajomné Kamene nekonečna a ovládnuť vďaka nim galaxiu. Budeme svedkami aj minipríbehov – lásky umelého človeka Visiona k mutantke Scarllet Witch, vyrovnania sa Boha hromu Thora so stratou domova či pomsty Thanosovej dcéry za krivdy, ktoré na nej „tyranský otec“ spáchal. Nevieme síce ďalšie kontúry príbehu, ale niečo vieme určite. Bude to poriadna jazda! Už od 26. apríla v našich kinách.

Mohlo by vás zaujímať:

Krypton predstavuje Supermanovho starého otca

 

Avengers: Infinity War

USA, 2018

Žáner: akčné komiksové sci-fi

Réžia: Anthony Russo, Joe Russo

Scenár: Stephen McFeely, Christopher Markus

Hudba: Alan Silvestri

Hrajú: Robert Downey Jr., Josh Brolin, Mark Ruffalo, Tom Hiddleston, Chris Evans, Chris Hemsworth, Jeremy Renner, Chris Pratt, Elizabeth Olsen, Sebastian Stan, Benedict Cumberbatch, Paul Bettany, Cobie Smulders, Benedict Wong, Zoe Saldana…