Maroko môžeme smelo nazvať definíciou orientu. Tajomná atmosféra popretkávaná sýtymi farbami a jedinečnými chuťami či vôňami vytvára romantický obraz so západom slnka. Ako inak tieto momenty precítiť než pri mischelinskom jedle v najlepšej marrakéšskej reštaurácii La Grande Table Marocaine?

Marocký Royal Mansour je poctou v každom smere. Kráľ Mohammed VI. stavbou uctil Maroko a dizajnové dedičstvo krajiny. Ubytovanie v prepychovom hoteli je poctou hotelierstvu na svetovej úrovni. Architektonická pocta je v podobe päťdesiatich troch súkromných riadov usporiadaných do luxusného komplexu. Toto riešenie je jediné na svete. Interiérový dizajn zasa ctí marockú autentickosť krásnymi tkaninami, hodvábom, brokátmi, tradičným, ale aj moderným umením či na zákazku vyrobeným nábytkom. Pocta moderným technológiám je jedinečným systémom s dažďovými senzormi, ktoré už pri prvých kvapkách uzavrú nádvoria riadov, aby hostia ostali v absolútnom komforte. 

Klasika súčasne

La Grande Table Marocaine

foto: Royal Mansour Marrakéš

Pocta gastronómii? Zaslúži si vlastnú kapitolu. Tri reštaurácie. Od roku 2010 je pod drobnohľadom šéfkuchára s tromi michelinskými hviezdičkami, Yannick Alléno, vlajková loď La Grande Table Marocaine. Klasická marocká gastronómia s tradičnými surovinami, no na francúzskej úrovni. O polievke harira sa hovorí ako o najlepšej v Marrakéši, no nezaostávajú ani jahňacie mechoui či kráľovský holub pastilla. Chýbať, samozrejme, nemôžu ani tagín či kuskus, no s jasným rukopisom invencie a noblesy prvotriedneho šéfkuchára.

La Grande Table Marocaine je piedestál luxusu

La Grande Table Marocaine

oto: Royal Mansour Marrakéš

Reštaurácia je doslova poctou pre umenie kuchyne. Elegantný personál do bodky dodržiava pravidlá etikety, preto nesmú chýbať ani biele rukavičky. Honosný interiér je pomyselným predjedlom k zážitku, ktorý vás tu čaká. Do krištáľových pohárov si nechajte nalievať víno, ktoré vám ochotne pomôže vybrať miestny prvotriedny someliér. Predsa len, vyznať sa v marockých vínach nie je štandardom. A ak by ste túžili po niečom inom, rozhodne budete mať z čoho vyberať. Vínna karta ponúka rovnako bohatú ponuku svetových vín.

Maroko na tanieri

oto: Royal Mansour Marrakéš

Yannick Alléno premenil La Grande Table Marocaine na najlepšiu marockú reštauráciu v krajine. „Vyhlásené sú tradičné komplikované recepty, ktoré však veľmi dôverne odzrkadľujú kulinársky obraz krajiny. Dá sa povedať, že Yannick dal marockému jedlu novú dimenziu, a pritom dokonale zachoval tradíciu,“ zhodujú sa na margo La Grande Table Marocaine kritici.

Mohlo by vás zaujímať:
Americkí kovboji sú akční, pracovití, ale aj ohrození
Ropné plošiny preveria každého chlapa