Bývalá šampiónka bantamovej váhy v najprestížnejšej MMA organizácií UFC, držiteľka množstva olympijských medailí v džude, modelka alebo herečka. Všetky tieto prívlastky zdobia životopis Ronda Rousey. Nekompromisná bojovníčka a jedna z najväčších MMA hviezd sveta sa po prehre s Amandou Nunes v decembri 2016 a strate titulu stiahla a nikto poriadne nevedel, čo bude nasledovať. Mnoho indícií však nasvedčovalo tomu, že Rousey MMA kariéru zavesí na klinec.

Ronda Rousey zamierila do wrestlingu

Keď sa začali objavovať prvé správy, že Ronda Rousey komunikuje s nekonkrétnou svetovou wrestlingovou organizáciou bolo jasné, že ju už v oktagone neuvidíme. Následne sa potvrdilo, že bojovníčka má definitívne namierené do wrestlingových vôd a tábor fanúšikov sa rozdelil na dve časti. Ten prvý bol skalopevne presvedčený, že sa Američanka vrhne sa seriózny wrestling a dokonca vzplanula nádej, že by mohla zamieriť aj na letnú Olympiádu. Treba však priznať, že toto bolo veľmi odvážne prianie.
Druhý tábor si začal mädliť ruky a dúfať v kontrakt s World Wrestling Entertainment, teda WWE, najväčšou svetovou organizáciou zábavného wrestlingu. Šou, ktorú Američania viac ako milujú, je prirodzene finančne atraktívnejšia než seriózny šport a Rousey neodolala. Už prvé upútavky na nové pôsobenie niekdajšej MMA bojovníčky nasvedčovali tomu, že pôjde o poriadnu komédiu. Ostatne, aj hviezda ako je Ronda Rousey musí hrať podla pravidiel, ak chce honorár.

Debutový zápas zahraný na výbornú

Prišiel debutový zápas a Rousey splnila očakávania. V zmiešanom tímovom zápase, spolu so svojim kolegom Kurtom Angelsom, Rousey nekompromisne vybavila Stephanie McMahon, ktorej nepomohol ani tímový partner Triple H. Zápas oficiálne vyhrali na submisiu. 8. apríl 2018 sa tak definitívne zapísal do histórie bojových športov. WWE sa radujú, že získali obrovské meno neba bojových športov. Naopak fanúšikovia seriózneho boja sa istotne z chuti bavili a boli možno aj radi, že Rondu Rousey môžu definitívne pustiť z hľadáčiku záujmu.

Mohlo by vás zaujímať:
Freerider Martin Labuda (30): Miluje prašan, bojuje s požiarmi
Séria IndyCar má za sebou prvý dychberúci závod sezóny