Pred niekoľkými rokmi zdieľal Joe Wiks na Instagrame prvé svoje video Lean in 15 a vzbudilo to na tejto sociálnej sieti doslova ošiaľ. Jedlá, ktoré prezentuje za 15 sekúnd a ich príprava trvá len 15 minút, sú medzi ľuďmi veľmi obľúbené.

Radosť z pohybu a varenia

„Chudnutie je cesta, nie preteky,“ tvrdí Wicks a do svojich prezentácií dáva energiu a radosť z pohybu i krátkodobej prípravy jedla.

Začínal s receptmi a cvičením na Instagrame a dnes má pod menom thebodycoach dva  milióny followerov, vlastný program v televízii a päť veľmi úspešných kníh. Najnovšie jeho umenie približuje aj kniha s názvom Lean in 15: Zaostrené na postavu.

Samouk so skúsenosťami

Jeho prezentácie sú plné rád nielen o stravovaní, ale aj o časovom pláne tréningov. Stravovací a cvičebný program Joa Wicksa inšpiroval tisícky ľudí po celom svete, aby zmenili svoj životný štýl.

„Niektorí moji kamaráti si mysleli, že je to celé nezmysel a tvrdili, že by som sa mal vrátiť k osobnému trénovaniu. Mňa to však náramne bavilo a často som uverejnil aj tri videá denne,“ uviedol vo svojej knihe Wicks.

Na stránke inšpiratívneho trénera a nutričného poradcu sú desiatky „pred“ a „po“ fotografií, kde ľudia dokumentujú premenu, ktorou prešli.

Joe Wicks rozdáva nadšenie

Joe varí jednoducho, pútavo a sám priznáva, že je samoukom. Ľuďom striktne nediktuje diétu, ale pestrú stravu, kde sa občas mihne aj údené chorizo (saláma) či biele pečivo.

„Preferujem radšej menšie zmeny životného štýlu, než dodržiavať striktný režim. Často uverejňujem svoje fotografie, ako jem v reštauráciách a teším sa z dezertov. Milujem čokoládový zákusok – je to bomba! Extra veľká,“ dodáva Joe s úsmevom. Tak čo ako po zimných dňoch hodláte zmeniť svoju životosprávu?

Pôjdete na to s toľkou energiou ako Joe? Nechajte sa inšpirovať!  Zabudnete na ryžové, tekuté vegánske a bohvieaké iné diéty. Joe vám dokáže, že pestrá strava a častý pohyb je to najideálnejšie čo môžete telu ponúknuť. A dá sa to aj nenútene a zábavne! Veď uznal to aj známy kuchár Jamie Olivier, ktorý  si s ním tiež zavaril.

Titulná foto: youtube.com

Mohlo by vás zaujímať:

Chcete mať sixpack?