Dve generácie pred zničením domovskej planéty Kal-Ela, teda Supermana sa na tomto mieste odohrával boj o moc a nastolenie poriadku. Supermanov dedko Seyg-El musí vrátiť rodine česť  po tom čo jeho rod bol verejne zahanbený a vyhnaný z metropole Kryptonu. Nosnou témou prvých dielov bude určite vzdor proti tyranii a súboj o navrátení cti.

Krypton nie je typickou produkciou televízie Syfy. Napovedá tomu aj meno režiséra. Ciaran Donnelly  má za sebou také televízne projekty akými sú skvelí a uhrančiví Vikingovia, Tudorovci, či historický seriál Crosbones s Johnom Malkovichom v hlavnej úlohe. Práve intrigy, súboj o moc a vplyv môžu nechať vzniknúť seriálové dielko, ktoré má ambíciu pôsobiť ako mimozemská Hra o tróny.

Krypton sa konkurencie nebojí

Dc comics zažíva najmä vďaka konkurenčnému kanálu CW poriadny televízny boom. Spomeňme napríklad seriál Arow, Flash či Supergirl. V Kryptone nás teda nečaká žiadne seriálové kríženie, no odkazy na filmové spracovanie Supermana budú určite časté.

Televízny projekt stavil na neznámeho hlavného predstaviteľa. Cameron Cuffe sa objavil jedine vo filme Božská Florence a tak jeho herecký prejav je veľmi neopozeraný. Poteší účasť hereckého veterána Iana McElhinneyho, ale i krásky Georginy Campbell, ktorá sa objavila aj v poslednom spracovaní legendy o kráľovi Artušovi.

Skvelé triky

Prvé ohlasy na seriál sú veľmi pozitívne. Prví divaci ocenili najmä výborné vizuálne efekty , ktoré majú ambíciu stať sa tými najkvalitnejšími na televíznej obrazovke. Krypton má vlastnú architektúru, futuristicky pôsobiacu dopravu, zbrane a komunikačnú technológiu. Návrhári lokácií však mysleli aj na krypton, ktorý sa zobrazil na začiatku filmu Zacka Snydera Muž z ocele. Pôsobí teda mierne zastaranejšie a jednotlivé nitky medzi rodmi ovplyvňujúcimi osud planéty sa len rozplietavajú. Z akej línie pochádza generál Zod.

Bol klan Elov stále tak morálny a čistý ako tomu bolo pred narodením Supermana? Začala sa deštrukcia Kryptonu už v časoch mladosti jeho starého otca? Odpovede na tieto otázky začal kanál Syfy zodpovedávať už 21. marca. Ale až koniec prvej série nám naznačí, či sme videli najlepší seriál z dielne DC comics. Ambície na to rozhodne má.

Titulné foto: youtube.com