Prvý, kto sa tešil z nového singlového prírastku bol oficiálny fanklub kapely The Club. Ďalej sa rozšírila na streamoch po celom internete.  Samotný album je zatiaľ zahalený tajomstvom, je však jasné, že sa na ňom podieľal Brendan O’Brien. Je okrem iného známy aj spoluprácou s Bruceom Springsteenom, či kapelou Red Hot Chili Peppers.

Pearl Jam a ich turné

Už koncom minulého roka bolo jasné, že táto kapela po ohlásení turné bude chystať pre fanúšikov nejaké hudobné prekvapenie. Frontman Eddie Vedder spolu s ostatnými členmi kapely síce nezaznejú na bratislavských arénach, no vypočuť si ich naživo môžete 1. júla v Prahe či 3. júla v Krakowe.

Pearl Jam sú na scéne už takmer tri desaťročia. Zažiarila najmä vo svojom albumovom debute  Ten v roku  1991. Rockerský ošiaľ spôsobili skladby Alive, Even Flow, Jeremy, Porch či Oceans.  nasledovalo ďalšia desiatka albumov. Vs. (1993), Vitalogy (1994), No Code (1996), Yield (1998), Binaural (2000), Riot Act (2002), Pearl Jam (2006), Backspacer (2009) a Lightning Bolt (2013).  Už tento rok je jasné, že pribudne dvanásta štúdiová nahrávka. Kapela prešla svojím vývojom a v období boomu takzvaného žánru grunge určovala v neskorších albumoch aj nové mantinely alternatívneho rocku.

Vydarené hity

Ich fanúšikovia nedajú dopustiť najmä na skladby Better Man, Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town, Daughter, Yellow Ledbetter,  The Fixer, World Wide , Suicide , I Am Mine, alebo Last Kiss.

Ak chcete vedieť niečo viac o histórii tejto kapely, stačí si pozrieť vydarený dokument Pearl Jam Twenty z roku 2011, ktorý natočil oscarový scenárista a režisér Cameron Crowe (Na pokraji slávy, Jerry Maguire) a mapuje dve desaťročia pôsobenia tohto zoskupenia.

Titulné foto: wikipedia.org

 

Mohlo by vás zaujímať:

DMX strieda väzenie s pódiom