Prvý Pacific Rim priniesol old school rúbačku medzi obrovskými robotmi ovládanými ľuďmi a príšerami Kajiu, vynárajúci sa z útrob našej planéty. Akcia šliapala, ako mala a dej prirodzene odsýpal. Stále sme sa  však nedozvedeli, kto presne posiela na zem zástupy krvilačných potvor s veľkosťou mrakodrapov s neutíchajúcou túžbou všetko devastovať.

Pacific Rim a povstanie obrov

To by sme sa mali dozvedieť v druhom pokračovaní s podtitulom Povstanie. Nie je tajomstvom, že tentoraz sa noví piloti obrovských robotov postavia nielen proti ozrutným príšerám, ale aj proti ďalším strojom z ocele.

Pacific Rim predstaví množstvo gigantických robotov. Foto: CinemArt SK

Na strane tých správnych hrdinov budú úplne nové tváre mladých pilotov. Tí sa v útrobách obrovských „mechov“ rozhodnú opäť zachrániť našu večne ohrozenú planétu. Veliť im bude Jake Pentecost (John Boyega), syn generála, ktorý mal dávať povely robotom v prvom diele.  Príliš sa však s otcovým zmyslom pre vojenský poriadok nepodedil. Na to, aby mohol byť aspoň sčasti takým veliteľom ako on, musí definitívne opustiť svoj bujarý život.

Nováčik za kormidlom

Vizionár Guillermo del Toro sa tentoraz presunul z režisérskej stoličky na scenáristickú a film prenechal neskúsenému Stevenovi S. DeKnightovi, ktorý si rolu režiséra vyskúšal len v podarenom seriáli Daredevil. Film sa natáčal z veľkej časti v Austrálii.

Neopozerané prostredie mrakodrapov najmä upúta skvelou choreografiou súbojov medzi výškovými budovami. Snímka oslní najmä pompéznymi trikmi a akčnými scénami, ktoré si vychutnáte najmä na veľkom plátne. V našich kinách i toto trikové predstavenie môžete vychutnať už od 22. marca. Ak sa neviete dočkať premiéry, navnaďte sa pútavým treilerom.

Titulné foto: CinemArt SK