Pretekár Rober Wickens mohol byť len štvrtým pilotom v histórii, závodov, ktorý dokázal vyhrať hneď svoje prvé preteky.  Neboli by to ale formule Indy, keby sa na poslednú chvíľu niečo nezomlelo. Dve kolá pred koncom závodu Wickersa doslova zostrelil pretekár Alexander Rossi a víťazstvo nakoniec pristalo pre Francúza Sebastiana Bourdaisa.

Séria IndyCar začala z ostra

štartové pole je plné nováčikov ale aj ošľahaných skúsených pretekárov. Štvornásobný majster sveta Scott Dixon sa v závode predviedol ako smoliar i ako skvelý bojovník. V 35. kole po nedobrzdení narazil do Japonca Takuma Sata. Nakoniec však dokázal prísť do cieľa na šiestom mieste. Kolízie sa kopili a po veľmi drsnej prvej polovici závodu musel na trať vyjsť spomaľovací voz až päť krát.

Ďaľší závod posunie seriál IndyCar na ovál do Phoenixu 7. apríla. Zaujímavosťou bude, že sa preteky budú konať pod umelým osvetlením v noci.

Preteky americkej série IndyCar majú stúpajúcu sledovanosť aj medzi Európanmi. Ide totiž o závody, ktoré sú veľmi vyrovnané. Minulý rok sa dokonca v sedemnástich závodoch radovalo z víťazstva až desať rôznych pilotov. Monoposty rútiace sa viac ako 370 km/h nie sú jeden od druhého tak markantne odlišné výkonmi, podobne ako vo Formuly 1. Dokonca aj slabší tím ako je napríklad monopost A.J. Foyta, získal legendárneho pretekára Tonyho Kanaana. Zaujímavým lákadlom je aj vnuk slávneho jazdca Emersona Fittipaldiho, Pietro, ktorý bude pretekať v polovici závodov.

Legendárne Indy 500

Všetci fanúšikovia motoršportu sa tešia na 12. mája. Vtedy sa bude konať legendárny závod 500 míl v Indianapolise. Pred rokom na ňom závodil dokonca aj pretekár F1 Fernando Alonso. tentoraz ho riaditeľ závodov neuvoľní, no môžeme sa tešiť aspoň na rozlúčku najlepšej ženy v štartovom poli a histórii závodov IndyCar, Danicou Patrick.

Divoké závody môžete sledovať na rôznych internetových streamoch alebo spolu s výborným a vtipným komentárom Martina Straky na kanále Nova Sport 2.

Titulné foto: Facebook: IndyCar Series

Môžete si prečítať:

Dravec s novou maximálkou