Výsledky našich zrakovo znevýhodnených lyžiarov na Paralympijskych hrách v Pjongčangu nás naozaj tešia! Jakub Krako s navádzačom Branislavom Brozmanom získali po včerajšom striebre v zjazde tentokrát najcennejšiu zlatú medailu a Miroslav Haraus vybojoval spolu s Marošom Hudíkom bronz.

Slovenskí  paralympionici žiaria

„Vyštartovali sme síce s pokojnou hlavou, ale jazda sa mi zdala byť dosť chaotická. Bolo to však v tom, že sme sa snažili ísť čo najrýchlejšie a s rýchlosťou prichádzajú chyby. Podarilo sa mi obhájiť prvenstvo v super G, čo som veľmi nečakal. Mám pred sebou ešte ďalšie štarty, kde by som rád rozšíril medailovú zbierku“, povedal pre portál Slovenského paralympijskeho  výberu Jakub Krako.

Zlatá Henrieta

Zažiarila aj naša najúspešnejšia lyžiarka  Henrieta Farkašová. Zvíťazila aj vo svojich druhých pretekoch v Pjjongčangu  a po najlepšom výkone v zjazde získala v dnešnom závode Super G  s navádzačkou Natáliou Šubrtovou zlato. Jej ambícia dosiahnuť v Južnej Kórei päť zlatých medailí je stále reálna.

„Na trati som sa dnes cítila veľmi dobre, aj keď bola horšia ako včera. V niektorých pasážach bola mäkšia, boli tam ryhy. Ale inak som si  ju užívala a myslím si, že som odviedla dobrú prácu, aj keď tam boli nejaké drobnejšie zaváhania. Celkovo hodnotím jazdu pozitívne a teším sa z výsledku“, povedala  po úspešnom výkone momentálne už sedemnásobná paralympijská víťazka.

Tu sú reakcie našich reprezentantov po úspešných včerajších zjazdoch.