Britský zábavný park Alton Towers sa hrdí prívlastkom najlepšieho zábavného miesta v Spojenom kráľovstve. Tento status  plánuje spečatiť už túto jar. Nová šialená horská dráha Wicker Man, je adrenalínové dobrodružstvo, ktoré kombinuje drevo, oheň a najnovšie technológie.

Šialená horská dráha

Drevené zábavné dráhy boli svojho času štandardom a zároveň majstrovstvom v staviteľstve. Po nástupe novších, jednoduchšie spracovateľných, pevnejších a najmä odolnejších materiálov, sa na drevo zanevrelo. Návrat k tejto materiálovej klasike predstavuje práve Wicker Man, prvá drevená horská dráha postavená v Anglicku po neuveriteľných 21 rokoch.

Miliónová suma, tony zeminy a šialené sklony

Šialená horská dráha je inšpirovaná klasickým hororom z roku 1973 stála približne 18,1 milióna eur, počas výstavby bolo vykopaných 40 000 ton pôdy, v tých najdivokejších miestach má sklon až 58 stupňov a jej dominantnými prvkom je obria hlava, z jednej strany s ľudskou tvárou, z druhej s tvárou Satana, tak ako si ho predstavovali pohania. Vrcholom jazdy je prejazd práve touto dominantou, kedy spod koľají vytrysknú plamene. Návštevníci budú mať pocit, akoby práve prekročili bránu pekelnú.

Šialená horská dráha

Zážitok z tejto atrakcie začne skôr, než si dvadsaťštyri odvážlivcov sadne do jedného z dvoch vláčikov jazdiacich po dráhe. Úvod do dobrodružstva je prechádzka po Beornen,  dedine, v ktorej žije tajná komunita uctievajúca pána temnoty. Návštevníci sa práve tu dozvedia, že sekta praktizuje rituáli spojené s upaľovaním.

Šialená horská dráha už na jar

Šialená horská dráha

Merlin Entertainment, spoločnosť vlastniaca tento zábavný park v Staffordshire, pracovala na výstavbe dráhy dlhej približne šesťsto metrov, ktorej hodnotenie je +5, viac ako štyri roky. “Wicked Man je najambicióznejším projektom Alton Towers a sme naozaj nadšení, že už na jar odhalíme našu najvzrušujúcejšiu atrakciu,” povedal pre dailymail.co.uk Francis Jackson, riaditeľ parku.

Wicker Man je klasický horor z roku 1973. Policajný dôstojník pátra po nezvestnom dieťati. Stopy ho dovedú až do Summerisle v Škótsku. Dej naberá na obrátkach po tom, čo policajt zistí, že miestna komunita praktizuje pohanské rituály, ktorých vrcholom je upaľovanie obetí pre pána temnôt.

Mohlo by vás zaujímať:

10 najNEbezpečnejších krajín pre turistov
Ostrov za cenu dvojizbového bytu má poriadne temnú minulosť