Kanadský raj pre cyklistov vznikal štvrť storočia a meria neuveriteľných 24-tisíc kilometrov. Tento cyklistický raj vám dopraje vychutnávanie krás kanadskej prírody na vlastnej koži. Čaká na vás štyristo rozmanitých trás, ktoré spájajú desiatku kanadských provincií.

Naprieč Kanadou

Samozrejme, vybrať si môžete ľubovoľnú trasu, no ak by ste samotnú Veľkú cestu chceli prejsť tak, ako ju začali budovať, musíte vyraziť od najvýchodnejšieho bodu cez Halifax, potom prejsť cez Québec, Montreal, Ottawu a Toronto.

Pokračovaním na Winnipeg, Calgary a Edmonton sa dostanete na západ a následne smerujete cez severné oblasti Yukonu a Amundsenov záliv v Severnom ľadovom oceáne. Najväčšiu cyklocestu lemuje mnoho chodníkov,špeciálnych drevených mostíkov, pontónových mostov a pobrežných cestičiek.

Citlivá k prírode

„Veľkú cyklotrasu sme postavili aj pre obyvateľov tejto krajiny. Štatisticky, štyria z piatich Kanaďanov totiž bývajú vo vzdialenosti tridsiatich minút od niektorej časti cyklotrasy,“ povedali médiám predstavitelia neziskovej organizácie Trans Canada Trail.

Cesta je síce primárne určená pre cyklistov, no užijú si ju aj peší turisti, bežkári či majitelia koní. Jednotlivé trasy organizácia vytvorila aj s ohľadom na životné prostredie. Chodníky tak s krásnou kanadskou divočinou splývajú alebo ju lemujú mostíkmi a nadchodmi. Cyklotrasa má prilákať aj množstvo turistov a podporiť pre krajinu nesmierne dôležitý príjem z cestovného ruchu. Tak načo čakáte? Hor sa na bicykel, koňa či bežecké lyže! Alebo si ju trúfnete prejsť peši?

foto: facebook

Prečítajte si tiež:

Kam odletieť z Bratislavy