Juhokórejská romantika je tu. Redakcia magazínu BREAK zavítala do Soulu, duše tohto ázijského národa s desiatimi miliónmi obyvateľov. Neočakávajte od tohto mesta len podobu ázijského tigra s modernými štvrťami. Prelína sa tu história, ktorá siaha aj dvetisíc rokov do minulosti s modernými výdobytkami architektúry. Prvá písomná zmienka o tejto metropole dokonca pochádza z 18. storočia pred Kristom.

Neopakovateľná panoráma

Keďže sme pred pár dňami oslávili Valentína, prečo si nedopriať aj romantický pohľad na mesto? Vyviezli sme sa na N Soul Tower, vežu ktorá ponúka krásne výhľady na časť metropoly. Veža sa týči nad mestom od roku 1969 a jej vrchol siaha až do nadmorskej výšky 483 metrov. Vyšli sme na ňu modernou lanovkou, z ktorej tiež môžete obdivovať dychberúce výhľady. Na vrchole veže sa môžete aj dobre najesť, ale pozor. Ak máte napríklad chuť na homára s cestovinami, pripravte si v prepočte viac ako 50 eur. A to je jedno z najlacnejších jedál, ktoré tu dostanete. Výhľad však nič nestojí a ak práve neumierate od hladu dokážete si ho užiť aj bez jedla.

Juhokórejská romantika

Jedným zo symbolov tohto je aj zábradlie neďaleko veže vyzdobené zámkami, ktoré značia spojenie medzi dvomi zaľúbencami. Áno, kričí z toho klišé a vidíte to už pomaly na každom moste a väčšom meste v Európe, no tu máte pocit, že sa to k tejto orientálnej krajine hodí. Dokonca sa môžete pristihnúť, že tam jeden zo zámkov aj pridávate. Nie je to dôkaz že mäknete, proste len podľahnete duši Južnej Kórei a jej metropoly Soul.

Mohlo by vás zaujímať:

Kam na svadobnú cestu