Frontmanka írskej skupiny The Cranberries  zomrela v Londýne, zdrvená rodina však prosí o súkromie a k príčine jej úmrtia sa nevyjadril ani jej agent.

Nečakaný odchod

Správu o jej smrti priniesla ako prvá írska televízna a rozhlasová stanica RTE. Je známe, že veľmi talentovaná speváčka s originálnym hlasovým prejavom, už dlhšiu dobu bojovala so závažným duševným ochorením, zvaným bipolárna porucha.

Kapela Crabberries vznikla v roku 1989 a už za nasledujúcich desať rokov predala vyše 40 miliónov albumov. Speváčka nelenila a k piesňam okrem svojho originálneho nezameniteľného hlasu pridala aj autorský rukopis. Veď kto si napríklad nevybavuje napríklad megahit Zombie?

Zažilo ju aj Slovensko

Už debutový album Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?  zožal značné ovácie v roku 1993. O desať rokov neskôr Dolores od kapely odišla, no v roku 2009 sa opäť vrátila a skupina dostala znova potrebnú šťavu na pódiách. V roku 2012 to zistili aj slovenskí fanúšikovia, keďže kapela vtedy zavítala aj do Bratislavy a počas návštevy stihla pochváliť aj našu slovenskú kuchyňu. Dolores, budeš nám chýbať !

Zdroj foto: yakub88/Shutterstock.com