YouTube (teda skôr Google) každoročne vydáva zoznam najsledovanejších videí. Nebolo tomu inak ani za rok 2017. Existuje aj slovenská verzia tohto rebríčka, tá však obsahuje skôr zmes kreslených rozprávok a youtuberov, takže nás skôr zaujala celosvetová verzia najvirálnejších videí za rok 2017.

Maska ústrice – 180 miliónov zhliadnutí

Od balady až k repu, v thajskej verzii speváckej súťaže, v hlavnej úlohe – ústrica. Možno trocha nepochopiteľné, ale ľudia povedali jasne – toto video milujú.

Ed Sheeran a jeho Shape of you – 120 miliónov zhliadnutí

Pesnička, ktorá nás sprevádzala celým letom. Počkať, vlastne Ed Sheeran nás samotný sprevádal takmer celým rokom a vo všetkých rádiách. Nečudo, že si ľudia túto pesničku tak rýchlo zamilovali.

Králi ping-pongových loptičiek – 95 miliónov zhliadnutí

Proti týmto chlapíkom by sme si beer-pong asi zahrať nechceli. Viac ako sedem minút úžasných trikov s malou ping-pongovou loptičkou.

12-ročná „bruchomluvkyňa“ s úžasným spevom – 42 miliónov zhliadnutí

Umenie, ktoré už dnes nie je tak bežné – hovoriť a pritom neotvárať ústa. Iba 12-ročná Darci Lynne to dotiahla do dokonalosti a v americkej súťaži America’s Got Talent to hneď dotiahla do finále.

Opäť Ed Sheeran, tentokrát v Carpool Karaoke – 40 miliónov zhliadnutí

James Corden je zabávač, ktorý si do svojho auta pozýva známych spevákov a len tak počas šoférovania spieva spolu s nimi. Začalo to ako nevinná šou, dnes mu nasadajú od auta najznámejšie hviezdy, medzi inými opäť Ed Sheeran.

Lady Gaga v prestávke počas Super Bowlu – 37 miliónov zhliadnutí

Super Bowl je vrchol amerického športového fanatizmu (myslené v dobrom). Deň, keď vrcholí liga amerického futbalu NFL si všetci sadajú k TV, aby si pozreli celovečernú šou. A keď v prestávke vyšla na pódium Lady Gaga, ďalšie týždne sa klikalo a klikalo.

Inauguračný deň Donadla Trumpa – 35 miliónov zhliadnutí

Dokážete čítať z pier? Tak autori tohto videa to možno tiež nevedia, ale vedia vkladať do úst ľuďom poriadne vtipné dialógy.