Vedeli ste, že Slováci a Česi patria medzi najväčších užívateľov bezkontaktných platobných kariet? Veď prečo aj nie – bezkontaktné operácie platobnými kartami šetria čas, vyvolávajú dobrý pocit z toho, že sme sa technologicky posunuli a najmä sú extrémne pohodlné. Je vlastne jedno, či platíte kreditnou kartou, potvrdzujete odchod z práce alebo zbierate vernostné body. Stačí priložiť a… Hotovo. Zamysleli ste sa však niekedy nad rizikami?

Kedy vzniká riziko?

Najväčšie riziko hrozí vtedy, keď platobnú kartu s povolenou bezkontaktnou platbou priložíte k terminálu – tu prebehne výmena údajov. Rozmýšľali ste už však niekedy nad tým, čo by sa stalo, ak by sa k vašej karte priblížil niekto s falošným terminálom, teda falošnou čítačkou platobných kariet? Myslíte, že je to nereálne? Podvodníci vedia údaje z vašej karty načítať dokonca zo vzdialenosti až dvoch metrov! Autobusy, kaviarne, obchody, koncerty – takmer všetky verejné priestranstvá sú na tieto podvody ideálnym miestom. Návody na podomácke zostrojenie takéhoto zariadenia sú na internete dokonca voľne dostupné.

Poznáme spôsob, ako sa chrániť

Získané údaje z platobných bezkontaktných kariet sa dajú podvodníkmi zneužiť viacerými spôsobmi. Napr.. predať na čiernom trhu, zneužiť pri on line nákupe, požičaní auta, kriminálnej činnosti, uzatváraní zmlúv, krádežiach peňazí z účtov a podobne. Ako sa voči takýmto aj ďalším útokom chrániť? Firma PATROL SLOVAKIA prichádza na trh s novinkou, ktorá môže toto riziko znížiť na minimum – PS karta.

Bezpečnostná PS Karta blokuje neautorizované prečítanie Vašej  bezkontaktnej platobnej karty. Predchádza krádeži peňazí, prekrytiu kariet a nežiaducej platbe z Vašej platobnej karty. Ide o patentovanú RFID bezpečnostnú kartu.

Bezpečnostná PS Karta používa/obsahuje špeciálnu taftovú ochrannú technológiu, ktorá má dobrú vodivosť, ale tiež odráža značné množstvo RFID signálu, ktoré sa využíva na prenos údajov pri bezkontaktných platbách. Zavrie tak pomyselnú bránu, cez ktorú sa vysielajú informácie. Vytvorí obal, podobne ako tzv. faradayova klietka a zavrie frekvenciu vysielajúc z platobnej karty. Najideálnejšie je, keď je PS karta v tej istej priehradke peňaženky alebo iného puzdra ako platobná karta. Jedna PS karta by mala dokonale ochrániť až dve platobné karty v tej istej priehradke. Tzn. stačí vložiť PS kartu do peňaženky ku karte alebo kartám, ktoré chcete chrániť a vybavené.

Čo tak kúpiť PS kartu vašim najbližším ako darček pod stromček? Nie je to len darček pre technologických nadšencov, ale pre všetkých, ktorí využívajú bezkontaktné platobné metódy. A priznajme sa – kedy ste naposledy platili bezkontaktne? Snažili sme sa v redakcii nad tým zamyslieť a viete, kedy to bolo naposledy u nás? Včera večer. Stačí jeden klik od spoľahlivej ochrany vašej platobnej karty.

Vyhrajte PS kartu, ktorá ochráni vašu rodinu

Máme pre vás skvelú správu – teraz môžete bezpečnostnú PS kartu vyhrať – sledujte náš Facebook, predplaťte si magazín BREAK a získajte jedinečnú ochranu od spoločnosti Patrol Slovakia.

PW-4