Svet úrokov, úverov a hypoték  nikdy nebol taký odhalený. Zájdite do Divadla Aréna na premiéru satirickej hry Bankári a uvidíte samy. Skvelí herci a štipľavé dialógy vás určite pobavia.

Svet burzy, bánk, rýchlych zárobkov a ešte rýchlejších krachov vám predstaví herecká pätica Marek Majeský, Marián Labuda mladší, Ján Jackuliak, Gregor Hološka a Dávid Hartl v réžíí Juraja Bielika.

Aktuálna téma

Originálny autor George van Houts vytvoril horkovtipné dielo, ktoré má brilantné vtipné dialógy s aktuálnym presahom. Interaktívne monológy prevedú divákov týmto komplikovaným svetom bez glorifikovania a pozlátka.

Foto: Peter Chvostek

„Divadelná hra ma zaujala kvôli tomu, že sa svet hypoték a úverov týka každého z nás. Dennodenne sa s tým stretávame a veľmi veľa o tom nevieme a vlastne ani nechceme vedieť.  Je to našou pohodlnosťou, že sa nám nechce čítať tie malé písmenká v zmluvách. Potom však môžeme byť veľmi nepríjemne prekvapení. Hra vypovedá aj o tom, že svet sa zbláznil a my to sledujeme v priamom prenose,“ povedal režiér Juraj Bielik, ktorý je aj autorom hudby a prekladu.

Divácky úspech

V Holadsku je hra stále beznádejne vypredaná a preto sa museli predstavenia presunúť aj do amsterdamského divadla Royal Theatre Carré. Tam sa jej ako prvej pôvodnej hre v divadelnej histórii Holandska darilo vypredávať dvetisíc miestnu sálu celých päť týždňov. Hra Bankári má v Divadle Aréna premiéru 3. decembra