Elon Musk už niekoľkokrát šokoval svet. Najskôr predstavil prvý elektromobil Tesla s dojazdom, ktorý niekoľkokrát pokoril celú vtedajšiu elektrickú konkurenciu. Neskôr vyhlásil, že vytvorí vesmírne rakety, ktoré budú môcť opakovane vyletieť na obežnú dráhu za zlomkovú cenu doterajších nákladov, nehovoriac o plánoch dostať ľudí na Mars. Pokým mnohí pokladajú Elona za blázna, on dokazuje, že nič nie je nemožné. Tentokrát predstavil svetu z ničoho nič nový superšport – Tesla Roadster so zrýchlením z 0 na 100 km/h (presnejšie 96 km/h) za 1,9 sekundy!

 

To je čas, ktoré dosahuju automobily v F1-ke! Ak Musk pretaví svoj plán do skutočnosti, pokorí také mená, ako Koenigsegg Agera R či Bugatti Chiron – obe s cenovkou nad 1,5 milióna dolárov, Bugatti dokonca s cenou okolo 3 000 000 dolárov. A Tesla? 200 000 dolárov. Pozor, tu vôbec nekončíme, Tesla sa svojim konkurentom chce doslova vysmiať do tváre! Pokým Koenigsegg a Bugatti ponúkajú dojazd na plnú nádrž 250-280 míľ, Tesla hovorí o dojazde 620 míľ. Do Tesly sa pritom zmestia štyria pasažieri!

Nikto by nečakal, že Tesla bude chcieť niekedy bojovať so značkami, ktoré do svojich superšportov „narvali“ 8-litrový šesťnásťvalec. Elon Musk však potvrdil, že ak chce brať ľudí do vesmíru a raz dokonca na Mars, nemôže byť táto výzva nepokorená. Nikto netuší zatiaľ, ako sa im to technologicky podarilo, Tesla hovorí o trojici elektromotorov (jeden vpredu, dva vzadu), ktoré prenášajú svoj výkon na všetky štyri kolesá súčasne a energiu čerpajú z obrovskej 200 kWh batérie. Prečo to vôbec Elon robí? Podľa jeho vlastných slov chce dať „do držky“ celému automobilovému priemyslu so spaľovacími motormi.

Ak máte k dispozícii hneď teraz 250 000 dolárov, môžete si zarezervovať prvú tzv. „Founder series“, stačí kliknúť sem. Ak tento počin Muskovi naozaj vyjde, dostane celý existujúci priemysel superšportov doslova na frak.