Postaviť sa pred zrkadlo, pena na holenie v ruke, potom jemné ťahy žiletkou, opláchnuť a nakoniec balzám či voda po holení? Na väčšinu z tohto môžete zabudnúť, máme pre vás návrh na úplne nový spôsob holenia.

Často dnes okrem holenia potrebujeme zastrihnúť, vytvarovať či oholiť bradu – no nie úplne do hola ako kedysi, ale upraviť strnisko presne na milimeter. Toto všetko zvládne Philips OneBlade, úplná novinka na trhu holiacich strojčekov. Veľkosťou sa podobá na klasickú žiletku, avšak ukrýva v sebe novú technológiu a najmä samotnú žiletku OneBlade – čepeľ, ktorá kmitá 200-krát za sekundu.

Flexibilná hlavica presne kopíruje obrysy tváre a zároveň nedráždi, keďže neholí úplne na krátko ako pri mokrom holení. V balení nájdete tri hrebeňové nástavce, s ktorými získate presné strnisko v dĺžke 1, 3 alebo 5 mm. Ako to vlastne celé funguje?

Philips OneBlade necháte nabiť a následne máte niekoľko desiatok minút na holenie. Na prvýkrát sme sa cítili trocha nesvoji, predsalen človek nevie, čo má očakávať. Každý ďalší pokus o holenie je už pohodlnejší a najmä rýchlejší. Dnes sa už vieme oholiť za menej ako 2 minútky – stačí sa postaviť pred zrkadlo, rozhodnúť sa pre ľubovoľný strih, ktorý je dnes trendy a ide sa na to. Keďže je čepeľ obojstranná, je úplne jedno, ktorým smerom sa holíte. A to je práve to najlepšie pri vytváraní kontúr, ktoré môžete spraviť na milimeter presne. Pri mokrom holení takéto kontúry iba ťažko dosiahnete, lebo kvôli pene na holenie často nevidíte, čo už oholené máte a čo ešte nie.

Na jedno nabitie strojčeka sa môžete holiť každý deň spokojne aj celý týždeň, potom ho stačí na jednu noc nechať nabiť. Ovládanie samotného strojčeka je úplne jednoduché – zapnúť a holiť, vypnúť a neholiť. Veľmi oceňujeme najmä to, že s čepeľou OneBlade sa vo vypnutom stave neporežete a ani v zapnutom stave nehrozí žiaden krvavý úraz. Neoholí síce tak ako klasický žiletka, ale ak máte radi minimalistické a jemnučké strnisko, to dosiahnete s Philips OneBlade hneď na prvý pokus. A najmä vďaka tomu, že zanecháva drobnučké fúziky, nedráždi pokožku, takže vôbec nie je potrebný balzám alebo voda po holení. Opláchnuť tvár, samotný strojček a hotovo. Áno, čepeľ OneBlade môžete spokojne dať aj pod tečúcu vodu.

Plne vás chápeme – ak pestujete bradu a pritom sa holíte (najmä typu Goatee, Van Dyke či Balbo), museli ste doteraz používa kombináciu žiletky, strojčeka a zastrihávača. A to je priveľa práce. S OneBlade môžete zabudnúť na niekoľko nástrojov naraz – zvládne zastrihávanie, holenie aj detailné úpravy. Ako často meniť čepeľ? Podľa výrobcu stačí raz za 4 mesiace. My sa s ním holíme už viac ako mesiac a ani len náznak toho, že by čepeľ bolo potrebné vymeniť.

Prax – zastrihávanie

Prax – tvarovanie

Prax – holenie

Recenzia od Mira