Toto nebudú hlúpe rady pre tínedžerov, ale pár serióznych rád pre seriózneho džentlmena, ktorý sa pripravuje na prvé stretnutie s dámou.

Máte prvé stretnutie s dámou, prvé rande. A teraz prichádza tá najťažšia časť. Poriadne sa na rande pripraviť a na nič nezabudnúť. Poďme na to.

1. Týždeň pred – uistite sa, že ide skutočne o rande

V dnešnej dobe, keď je interakcia ľahšia ako kedykoľvek predtým a to vďaka najrôznejším networkingovým stretnutiam či internetovým zoznamkám, je ľahké sa nechať zmiasť. Uistite sa, že obidvaja vaše stretnutie vnímate podobne – ide o rande. „Teším sa na naše rande“ – veta, ktorou nič nepokazíte, je odvážna a pritom nevtieravá. A hneď máte aj potvrdenie, že ide skutočne o rande.
online-dating

2. Spravte si plán, ako stráviť večer

Nemyslíme tým teraz plán, ako ju dostať do postele. Skôr naopak – skúste zistiť, čo má rada. Drink na jej obľúbenom mieste? Možno. No možno ocení starú dobrú večeru niekde v kľude, kde sa môžete bez problémov rozprávať. Ukážte sa a navrhnite vy niekoľko variant. Ak má vaša vyvolená miesto, na ktoré by chcela ísť rada, nemáte dôvod jej ale nevyjsť v ústrety.

3. Čas je to najcennejšie, čo máme

Nezabudnite na milú správu (SMS, WhatsApp, Viber, Messenger…) s textom, že sa tešíte na vaše spoločné stretnutie. Ak by jednému z vás do toho niečo vošlo, budete mať minimálne možnosť na poslednú chvíľu upraviť časové plány. Nikto z nás nerád zabíja čas. Na prvé rande džentlmenská etiketa neodporúča prísť priamo pre dámu, prvé stretnutie by malo prebiehať v duchu, že sa obaja skutočne niekde stretnete. A to, že máte prísť na stretnutie aspoň 10 minút vopred, vám asi pripomínať nemusíme.
Watch

4. Oblečenie – najťažšia voľba

Musíte byť štýlový, moderný, ale zároveň sa musíte cítiť aj vy komfortne. Samozrejme musí oblečenie zodpovedať miestu, kam dámu pozývate. Všeobecne platí, že džentlmen, ktorý je na prvom rande, musí byť oblečený o kúsok slušnejšie, ako počas bežného dňa. Nezabudnite na váš vzhľad – vlasy, brada, vôňa. Aj taká drobnosť, akou sú nechty. Ono to vlatne ani nie je drobnosť…

5. Kto platí? To môže vzniknúť poriadny zádrheľ

Už dávnejšie neplatí, že muž má byť ten jediný, ktorý zaplatí všetky účty v daný večer. Na druhej strane, asi by to nemala byť ani dáma. Ak sa na túto konverzáciu počas stretnutia necítite, budťe pripravení účet za prvý večer „zatiahnuť“, prípadne to môžete skúsiť vetou: „Ráď Ťa dnes pozývam, nabúdce ma môžeš pozvať napr. na zmrzlinu…“ – hneď uvidíte reakciu vašej milej a môžete sa podľa toho zariadiť. Určite nie je pravidlom, že všetky ďalšie rande musíte platiť vy. Každopádne, nezabudnite si na prvé stretnutie zobrať hotovosť do peňaženky, aby ste sa vyhli prípadnej situácii, keď nebudú akceptovať kreditné karty.

6. Spomeňte si na všetko, čo o nej viete

Prebehnite si spoločnú konverzáciu, pozrite si jej profil, čo má rada, čomu sa venuje… Budete mať pár tém na úvod a zároveň sa vyhnete situáciám, že by ste si niečo poplietli, napr. z iného rande 🙂 V tomto momente by mohol váš večer rýchlo skončiť.
date

7. Buďte úprimní

Na nič sa nehrajte. Radšej počúvajte, ale samozrejme sa vyhnite momentom trápneho ticha. Ak je to potrebné, zoberte konverzáciu do vlastných rúk. Určite je množstvo tém, ktoré zaujímavú vás, aj ju. A určite to nie je počasie. Hlavne buďte úprimní, veď čo sa môže najhoršie stať?