Už prostý rozhovor z filmových ukážok medzi pištoľníkom Rolandom (Idris Elba) a mladíkom Lucasom (Nicolas Hamilton) dokázal fanúšikov bestselleru Temná veža nadchnúť.

Zamotaný príbeh

Chlapec prenikne do sveta pištoľníka, bývalého rytiera, Rolanda Deschaina, žijúceho vo svete na pokraji zániku. Je jedinou nádejou na ochranu Temnej veže, držiacej pohromade celý vesmír pred nebezpečným Mužom v čiernom v podaní Mathewa McCounaugheyho.

Idris Elba sa ku koltom hodí ako šialený Max k upiľovanej brokovnici a herecký fešák Matthew McConaughey sa pokúsi dokázať, že role správnych chlapov vie poslať do zabudnutia. Mladá tvár Nicholas Hamilton v roli statočného chlapca pôsobí vierohodne, no rovnako ako aj režisér Nikolaj Arcel si musia priazeň divákov ešte len vydupať.

Voľné naviazanie na predlohu

Už 24. augusta sa dozvieme, či sa im to podarilo. Neskôr prvé štatistiky návštevnosti pravdepodobne rozhodnú, či sa pôvodne sedemdielnej fantasy dočkáme aj v podobe seriálu. Už prvé ohlasy na film v zámorí  však varujú pred tým, že si štyria scenáristi (vrátane režiséra Nikolaja Arcela) pustili dosť fantáziu na špacír a pôvodný knižný príbeh prekopali. No nemusí to byť samozrejme na škodu.

Film majú tak najmä oceniť tí čo sériu kníh buď nečítali alebo prekypujú toleranciou k týmto filmovým tvorcom. Každopádne nás čaká spojenie fantasy, sci-fi a akcie a na to sa v dobrom kine nedá netešiť.