Ryan Reynolds si zahrá špičkového bodyguarda Michaela Brycea, ktorý dostane nezvyčajnú úlohu. Má strážiť kľúčového svedka a profesionálneho nájomného vraha v jednej osobe,Dariusa Kincaida.

Ako sa má ale obetovať pre človeka, ktorý naveky zhasol toľko ľudských životov? Samuel L. Jackson si očividne túto rolu vychutnáva a my by sme mali byť svedkami nielen vybuchujúcich dopravných prostriedkov a budov, ale aj skvelej a vtipnej interakcie medzi odlišnými hrdinami, ktorí si pôjdu po krku. Spomenieme si na Jacksonove komediálne kreácie z paródie Loaded Weapon?

Mladá krv, starý motív

Režisér posledných Expendables Patrick Hughes je síce v žánri komediálnych filmov nováčik, no dokázal si poradiť so Stalloneho posádkou žoldnierov i po stránke štipľavého humoru.

Hudges vyrastal na starých buddy movies, postavených na odlišných povahách, ako napríklad Smrtonosná zbraň či 48 hodín. Presne takýto žáner sa snaží vzkriesiť a dodať mu potrebnú šťavu moderných akčných filmov.

Takýto projekt by sadol hlavne skúsenému scenáristovi, to Tom O’Connor určite nie je, ale už v prvých ukážkach z filmu bolo jasné, že sa Reynolds s Jacksonom budú skvele dopĺňať a ich príbeh sa určite nevyhne ani parodickým scénam z vážnych filmov o bodyguardoch.

Paródia a akcia v jednom

Veď sa stačí pozrieť na oficiálny poster, kde má Ryan v náručí Sama Jacksona, akoby to bola ľahučká Whitney Houston.

Protagonisti odlišných pováh a povolaní však nebudú jediní ťahúni filmu. Skvelý Garry Oldman v úlohe neľútostného východoeurópskeho diktátora Vladislava Duchoviča a nestarnúca Salma Hayek ako krásna manželka Kincaida Soniasa, sa tu objavia v pre nich nezvyčajnom žánri akčnej komédie.

Chýbajú vám filmy s replikami, ktoré nezabudnete po odchode z kina? Púšťate si stále nostalgicky filmy ako 48 hodín či Smrtonosná zbraň? Túžite vidieť Sama Jacksona opäť v komediálnej polohe? Tak by Zabijakov osobný strážca mal byť film priamo pre vás. V našich kinách si ho užijete od 17. augusta.