Augustová covergirl Karin Haydu je obdarená slovanskou krásou naozaj štedro. Ostatne dokazuje to aj coverstory od fotografa Adama Suchánka. Krásna žena v kontraste s nádhernou slovenskou prírodou alebo luxusným hotelom je presne to, čo má BREAK rád a čo ponúka. Aby sme však ponúkli ešte viac, máme pre vás backstageové fotografie z fotenia a kúsok z rozhovoru. Viac sa dočítate v aktuálnom augustovom BREAKu, ktorý je stále v predaji.

Ste ochotná zahrať v televíznych alebo divadelných projektoch aj odvážne šteklivé scény?
Možno tak navonok nepôsobím, ale som hanblivá. Aj toto aktuálne fotografovanie pre BREAK bolo pre mňa už na hrane. Správna dáma by nemala ukázať všetko, to by si asi mala nechať len pre toho svojho vyvoleného. V herectve je to však iné. Ak hráte, ako napr. ja v devätnástich, kúpajúcu sa Salome, nemôžete mať na sebe plavky, pretože vtedy plavky neexistovali. Ak je to pre autenticitu príbehu a stvárnenie danej hereckej postavy dôležité, niekedy sa nahote nevyhnete. V milostných scénach som sa ocitla už niekoľkokrát. Všetko by to malo byť o vzájomnej dohode herca a režiséra. Nemám nič proti nahote, ak je odôvodnená. Ale ja sa jej radšej vyhýbam.


Málokto vie, že ste si skúsili aj hollywoodsku produkciu, napríklad v pokračovaní Dračieho srdca. Ako si na to spomínate? Neláka vás znova sa zapojiť do väčšieho filmového projektu?
Áno. Účinkovala som v troch amerických filmoch. Ešte ako študentka som sa objavila vo filme Peacemaker, Kull dobyvateľ, ale najväčšiu rolu som si mala možnosť zahrať v americkej rozprávke Dragonheart II: A New Beginning. Hrala som tu kráľovu dvornú dámu a bola to druhá najväčšia ženská postava v tomto filme. Paradoxom je, že keď som prišla na kasting, nevedela som ani ceknúť po anglicky a texty som sa doslova nabiflila, natrénovala správnu výslovnosť a nechala si ich preložiť, aby som rozumela tomu, čo hovorím. Režisér mi po mojom predvedení povedal, že mi neverí, že neviem po anglicky, predviedla som to až tak presvedčivo. Konkurz som vyhrala a dokonca mi zväčšili aj rolu.