Detektívny príbeh v štýle atmosféry čiernobielych filmov noir? Konečne! Takto určite zajasalo viacero fanúšikov, odchovaných na Burtonových prvých Batmanoch a zhýčkaných veľmi podarenými videohernými adaptáciami Temného rytiera. Batman predsa nie je farebnou hračkou, ako to prezentoval Joel Shummacher v Batmanovi navždy a vo filme Batman a Robin.

Temný detektív

Christopher Nolan zas dal rytierovi z Gothamu realistickú tvár , no zabudol na atmosféru temného mesta a predovšetkým fakt, že Batman je už dlhé roky v komiksoch prezentovaný ako najlepší detektív na svete. Presne takto chce poňať nový batmanovský príbeh režisér Matt Reeves.

foto: Warner Bros.

 

„Chcem pojať Batmana ako noirovú detektívku. Pretože chcem aby divák videl čo sa premieta práve v hlave  a srdci hlavného hrdinu,“ povedal Reeves novinárom pri prezentovaní svojho nového filmu Vojna o planétu opíc. Dokonca videl medzi oboma filmami aj paralelu.

„Myslím si, že hlavným posolstvom oboch sérii je to, že vám umožňujú vyrozprávať príbeh so silným emocionálnym vyznením. Práve to ma na tom vzrušuje. Vidím paralelu aj medzi Ceasarom a Batmanom, ktorý sa snažia urobiť správnu vec vo veľmi násilnom a skorumpovanom svete,“ prezradil Reeves.

Deathstroke útočí

Batmana stvárni opať Ben Affleck, ktorý k filmu  napíše i scenár. Prvý krát sa na striebornom plátne objaví aj tajomný Deathstroke, ktorému svoju charizmu prepožičia herec Joe Manganiello. Slade „deathrstroke“ Wilson je vo svojej podstate komplikovaný anti-hrdina, ktorý útočí na obete z tieňa temného veľkomesta. Poskytuje tak veľký priestor pre najlepšieho detektíva sveta.

Samostatný film pod taktovkou Matta Reevesa nemá ešte stanovenú premiéru. Očakáva sa začiatkom roku 2019. S Batmanom v podaní Bena Afflecka sa však stretneme už v komiksovej tímovke Justice League, ktorá  príde do našich kín 16. Novembra.