Prečo by nás však mal zaujímať práve tento príbeh obľúbeného stenolezca, keď nás už prednedávnom dokázali upútať dvaja predstavitelia tohto superhrdinu –Tobey Maguire a neskôr s prídomkom amazing i Andrew Garfield. Predovšetkým preto, že nový Spider-Man je sviežejší, mladší a hlavne vernejší komiksovej predlohe.

Svieži komiksový vietor

Nie je to nejaký uplakaný superhrdina so životnými traumami, ale hláškujúci mladý génius s túžbou stať sa slávnym Avengerom. Práve prepojenie s univerzom Marvel Comics je taktiež výborným lákadlom. Tom Holland sa ako Spider-Man už nachvíľku blysol po boku Ant-Mana či Iron Mana v pokračovaní Kapitána Ameriky, s podtitulom Občianska vojna.

foto: Itafilm

 

Spriatelil sa s Tonym Starkom alias Iron Manom, ktorý mu ako mentor sekunduje i v pavúčej filmovej sólovke. V nej sa dostávame už do rozbehnutého príbehu a nevidíme, ako sa z roztržitého Petra Parkera, obľubujúceho exaktné vedy, stal pavúčí muž. Žije sám s tetou May a venuje sa svojim pokusom prekaziť každý náznak zločinu. Do toho sa zamiešajú bežné starosti stredoškolského outsidera a konfrontácia s démonickým antihrdinom Volturom.

Mladá i skúsená krv

Michael Keaton si tak konečne vyskúša negatívnu komiksovú rolu práve akejsi Spider-Manovej nemesis, ktorá najmä v literárnej podobe presahuje plytké stvárnenia bežných filmových zloduchov. Prekoná už Keaton svoj batmanovský tieň?

Mladý a nie veľmi skúsený režisér Jon Watts mu chce k tomu dopomôcť, ikeď si ešte sám musí vybojovať cestu do áčkových filmových vôd. Spider-Man: Návrat domov tak môže byť návratom k časom, kedy nás komiks na striebornom plátne nielen bavil, ale aj osviežil svojou originalitou a spracovaním. Dozvieme sa to už 6. Júla, kedy má u nás pavúčí muž premiéru.