V minulej časti sme vám priniesli to najlepšie zo sveta seriálovej tvorby z nedávnej produkcie. Dnes uvidíte do zákulisia americkej seriálovej tvorby. Vybrali sme pre vás tri seriály s rozličným zameraním. Pohodlne sa usaďte, ďalšia časť sa začína. Na úvod si pustíme dielo, ktoré dokázalo rozhádať aj tak súdržnú skupinu, ako sú nadšenci historického šermu.

Vikings

Tento seriál uzrel svetlo sveta po prvýkrát v roku 2013. Odvtedy vyšli ďalšie štyri série tohto populárneho seriálu. Vikingovia rozprávajú príbehy Ragnara Lothbroka (Travis Fimmel), udatného severského vikinga – hrdinu raného stredoveku. V seriáli nenájdete časť, v ktorej to nie je nabité súbojmi drsných severanov, dobývaním neznámych miest Európy, ale aj primeraným množstvo erotických scén, ktoré seriálu pridávajú na autentickosti. Zápletky sa točia najmä okolo konfliktov v spoločenskom mikrosvete severských kmeňov, napríklad voľby kráľa. V iných dieloch sledujeme skôr zápas odlišných kultúr, kresťanskej a pohanskej.

Dexter

Dexter Morgan je forenzný vyšetrovateľ v Miami. Znie to ako klasická policajná story? Ale nie je. Okrem toho, že pracuje pre políciu, má zvláštny koníček. Tým je zabíjanie ľudí. A nie hocijakých.  Vyberá si takých, po ktorých jeho vyšetrovacie oddelenie pátra – teda zločincov. On sa k nim snaží dostať skôr ako zvyšok jeho policajného tímu. Seriál nesie rovnomenný názov ako hlavný hrdina. Seriál nepatrí do toho najnovšieho, čo nám Amerika ponúka, ale rozhodne ho nepovažujeme za treťotriedny. Dexter je o spravedlnosti, ktorej nebolo zadosť učinené.

11.22.63

Ak nie ste seriálový bežec na dlhé trate, upriamte svoju pozornosť na minisériu 11.22.63 podľa knižnej predlohy Stephena Kinga. Seriál zhltnete ako malinu a on vás so svojimi ôsmymi epizódami pohltí tiež. Príbeh sa začína v súčasnosti. Životom a rozvodom otrávený stredoškolský učiteľ Jake Epping (James Franco) zistí, že sklad na potraviny v bistre jeho priateľa je zároveň aj časový portál do roku 1960. Toto mu ponúka veľa možností. Zmení minulosť a pokúsi sa zastaviť otca svojho kamaráta Harryho, ktorý mu v mladosti vyvraždil celú rodinu? Alebo si trúfne na zabránenie atentátu na prezidenta J.F. Kennedyho a zmení tým chod dejín? S minulosťou to totiž nie je také jednoduché. Mení sa iba veľmi nerada, a nikdy nie bez odporu.

Zaujal vás niektorý z vybraných seriálov? Ak áno, neváhajte si dopriať napríklad aj tento víkend pohodlný večer strávený pri jednom z nich. Príjemné pozeranie.

 

Foto: Pexels