Nový trend, aby slobodní ľudia túžiaci po blízkosti inej osoby nemuseli podstupovať všetky tie peripetie spojené s láskou. Niekto si možno pomyslí, ako im je dobre, že je to priam ako výhra v lotérii. 

Hlavne nezáväzne

Možno ste to už zažili. Ste single, no istá časť vášho ja by niekoho chcela mať. Ale akonáhle si spomeniete na predchádzajúce stroskotané vzťahy, v tom okamihu sa zaseknete a poviete si „už nikdy viac“. A preto sa v tom mori plnom rýb preorientujete práve na tie, ktoré chcú to, čo vy. A to je zábava, nespútaný sex, žiadne city a v neposlednom rade žiadne záväzky. Aj takto by sa dalo definovať kamarátstvo s výhodami. A vlastne, sú to práve ony – tie výhody, pre ktoré ľudia tento druh vzťahu vyhľadávajú.

Výhody verzus nevýhody

Už v definícii tohto mužsko-ženského vzťahu nájdeme slovíčko výhoda. Ale čo v skutočnosti sú výhody takéhoto vzťahu? V nedávnej minulosti sa vzťah ženy a muža zameraný výlučne na sexuálne uspokojenie označoval ako milenecký. Dnes sme tomu prilepili formulku „výhodný vzťah.“ Výhodný je preto, že keď je po všetkom, nemusí vás zaujímať, kam povedú kroky dotyčnej osoby. Alebo, že jej na druhý deň nemusíte volať, pokiaľ nedostanete chuť znova na trochu zábavky. Nemusíte sa starať o platenie večery či vymýšľať plány na spoločné strávený deň. Pretože viete presne, ako ho strávite.

Zdalo by sa, že tento druh kamarátstva nebude mať nijaké nevýhody, ale je tomu naozaj tak ?

Jednou nevýhodou môže byť, že hneď od začiatku je tento vzťah odsúdený na určitý počet dní či nocí. Pokiaľ sa však budete správať podľa pravidiel, chvíle „eufórie“ môžu trvať aj nejaký ten čas. Pravidlá, ktoré ak porušíte, vás môžu stáť zlomené srdce, alebo v tom lepšom prípade len pár nepekných sms správ. Ale varovali ste ju.

(Ne)citová hra

Takýto druh kamarátsko-mileneckého vzťahu nie je pre každého. Hoci na začiatku obe zúčastnené osoby môžu odprisahať, že budú hrať podľa pravidiel, v skutočnosti to nikto z nich nemôže zaručiť.

Otázkou však zostáva, či tento druh vzťahu je len zárukou chvíľkového šťastia, alebo len nový doplnok príliš znudenej generácie?

 

Foto: Pixabay