Dlhé brady sú opäť v móde – na radosť všetkých lenivcov, alergikov na žiletky, chronických nestíhačov a celý rad žien. Nezabúdajte však, že od štýlového džentlmena k bezdomovcovi je len krok, ak si svoje strnisko nebudete patrične udržiavať. Pohrajte sa s úpravou a ocenia to aj dámy.

Dajte tomu šesť až osem týždňov

Približne dva mesiace si s bradou naozaj nič nerobte. Ak vám nedorastie do patričnej dĺžky, nebude sa vám dať správne upraviť. Dovtedy možno budete pôsobiť mierne ošumelo, no ignorovanie rastúceho strniska je nevyhnutnou súčasťou cesty k brade, ktorá vám skutočne pristane.

Vyberte si štýl a držte sa ho

Podobne ako pri účesoch, aj s bradou sa dá robiť kadečo. Základom je zvoliť si štýl, ktorý sa vám hodí k tvári a bude adekvátny vášmu času na údržbu. Nezabúdajte, že porast na tvári sa stáva súčasťou vášho imidžu, preto so strihom zbytočne neexperimentujte. Ak sa vám podarí kiks, budete si musiať na jeho opravu počkať. 

Čistota je základ

Bez ohľadu na to, aký strih brady si zvolíte, musíte ju udržiavať rovnako ako vlasy alebo oblečenie. Inak by ste z nej mali čoskoro pomerne odpudzujúci doplnok svojej vizáže.

Použite holiaci strojček

Predsa len vás tento doplnok celkom neminie. Aj keď si spodnú časť tváre necháte zarásť, lícne kosti by mali ostať hladké. Nožnicami to nedosiahnete. Naopak, strojček sa postará o čistý a „naleštený“ vzhľad, ktorý doplnok tváre nechá skutočne vyniknúť.